Θρίλερ με τους πυραύλους στην Πολωνία: Έκτακτη Σύνοδος του ΝΑΤΟ την Τετάρτη μετά το αίτημα για ενεργοποίηση του Άρθρου 4


 Παγκόσμια ανησυχία και φόβοι ανάφλεξης επικρατούν στη Γηραιά Ήπειρο μετά την έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στα ουκρανικά σύνορα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Πολωνοί πολίτες.

Ο Πολωνός πρόεδρος, Αντρέι Ντούντα, συνομιλεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας της Πολωνίας.

Επικοινωνία με τον Ντούντα είχε και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. «Μίλησα με τον Πρόεδρο της Πολωνίας για την έκρηξη στην Πολωνία. Εξέφρασα τα συλλυπητήριά μου για την απώλεια ζωών», αναφέρει ο κ. Στόλτενμπεργκ και συμπληρώνει ότι «το ΝΑΤΟ παρακολουθεί την κατάσταση και οι Σύμμαχοι διαβουλεύονται στενά. Είναι σημαντικό να τεκμηριώνονται όλα τα γεγονότα».

Οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν σήμερα κατόπιν αιτήματος της Πολωνίας για την ενεργοποίηση του μηχανισμού διαβούλευσης που προβλέπει το Άρθρο 4 της ιδρυτικής συνθήκης της Συμμαχίας, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters δυο ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

www.insider.gr