Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν οι συμβατοί λήπτες για τα όργανα της 21χρονης φοιτήτριας

Anthony
Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν οι συμβατοί λήπτες για τα όργανα της 21χρονης φοιτήτριας

 Βρέθηκαν οι άνθρωποι που θα λάβουν ένα «δώρο ζωής» από την άτυχη 21χρονη που παρασύρθηκε στη Θεσσαλονίκη. 

Βρέθηκαν οι συμβατοί λήπτες οι οποίοι θα πάρουν το συκώτι, τους πνεύμονες, την καρδιά, τα νεφρά και τους κερατοειδής της 21χρονης φοιτήτριας που παρασύρθηκε και έχασε τη μάχη για τη ζωή, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκινημένοι οι γονείς της άτυχης Εμμανουέλας, ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους του νοσοκομείου ότι ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για τον έλεγχο ιστοσυμβατότητας και έχουν καταλήξει στα άτομα που θα λάβουν τα όργανα του παιδιού τους. Αυτή ήταν και η επιθυμία τους από τη στιγμή που έσβησαν οι ελπίδες για την 21χρονη.

Επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής, οι γονείς της βρήκαν τη δύναμη να χαρίσουν ελπίδα και ζωή σε άλλους πέντε συνανθρώπους τους.

Τα τελευταία 24ωρα, η νεαρή φοιτήτρια παραμένει συνδεδεμένη με μηχανική υποστήριξη καθώς καθορίστηκε ότι τα όργανά της είναι κατάλληλα για δωρεά, με την ίδια να φέρεται πώς είχε εκφράσει την επιθυμία της να γίνει δωρήτρια οργάνων.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, η διαδικασία για τη λήψη οργάνων θα ξεκινήσει απόψε μετά τα μεσάνυχτα και θα ολοκληρωθεί τις πρωινές ώρες της Τρίτης, οπότε θα αφαιρεθεί από την μηχανική υποστήριξη.

Αναμένονται ειδικά κλιμάκια από το Ωνάσειο και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ οι κερατοειδείς θα παραμείνουν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου διενεργούνται μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς. 

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr