15+1 ενοχοποιητικά στοιχεία για το Μουντιάλ του Κατάρ...


1. Το πιο κοστοβόρο Παγκόσμιο Κύπελο μέχρι σήμερα

Οι υπολογισμοί εκτιμούν ότι δαπανήθηκαν έως και 229 δισ. δολάρια συνολικά για τη στέγαση του Παγκοσμίου Κυπέλου, κάνοντας τη συγκεκριμένη διοργάνωση την πιο ακριβή στην ιστορία. Το νούμερο είναι πολλαπλάσιο από αυτό που ξόδεψαν άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία και η Ρωσία. Η Ρωσία το 2018 ξόδεψε 11,6 δισ. για τη διοργάνωση.

2. Τα στάδια
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε... 8 συνολικά στάδια, και το αδιανόητο της υπόθεσης είναι ότι τα επτά από αυτά χτίστηκαν από το μηδέν για τη διοργάνωση. Είναι μοιρασμένα σε πέντε διαφορετικές πόλεις.
 
3. Θάνατοι εργατών – Το δημοσίευμα του «Guardian»

Οι απαιτήσεις όσον αφορά την κατασκευή δημόσιων έργων δημιούργησαν σκληρές συνθήκες διαβίωσης και εργασίας για χιλιάδες ανθρώπους, με πολλούς να αφήνουν την τελευταία τους πνοή. Το δημοσίευμα του «Guardian» στις 23 Φεβρουαρίου 2021 αποκάλυπτε ότι από το 2010 και έπειτα έχασαν τη ζωή τους 6.500 εργαζόμενοι από φτωχές χώρες, από την Ινδία μέχρι το Πακιστάν και το Μπακλαντές. Το 69% των θανάτων χαρακτηρίστηκε ως θάνατοι από φυσιολογικά αίτια.

Η Διεθνής Αμνηστία και οργανισμοί για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων ζήτησαν 440 εκατομμύρια για να αποζημιωθούν οι μετανάστες-εργάτες και να χρηματοδοτηθούν δράσεις για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων στο μέλλον. Αυτό είναι και το prize pool για τις ομάδες που συμμετέχουν.
 
Για να διαβασετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

πηγη Lifo