Μάνδρα: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του 14χρονου που σκότωσε τον αδερφό του

Anthony

Μάνδρα: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του 14χρονου που σκότωσε τον αδερφό του
 Ο 14χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή ανηλικων - Υποστηρίζει ότι κατά λάθος χτύπησε τον αδελφό του που βρέθηκε νεκρός στη Μάνδρα. 

Ποινική δίωξη σε βάρος του 14χρονου από την Μάνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του, προχθές το βράδυ, άσκησε ο εισαγγελέας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλπ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, ο 14χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή ανηλικων ενώ φέρεται να υποστηρίζει ότι κατά λάθος χτύπησε τον αδελφό του.

Ο πατέρας του ανήλικου αφέθηκε ελεύθερος και θα διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθει αν έχει τελέσει τα αδικήματα της παραμέλησης ανηλίκου και της οπλοκατοχής.

Επιβεβαιώνει η νεκροψία τα όσα ισχυρίστηκε ο 14χρονος

Τα όσα ομολόγησε ο 14χρονος στους αστυνομικούς, επιβεβαιώνει σύμφωνα με πληροφορίες η ιατροδικαστική έκθεση μετά τη νεκροψία-νεκροτομή στον 17χρονο που βρέθηκε νεκρός στη Μάνδρα Αττικής.

Όπως διαπιστώθηκε το αγόρι έφερε θανατηφόρο τραύμα στον αυχένα, ενώ τόσο η απόσταση και το ύψος από το οποίο εβλήθει, όσο και η πορεία της σφαίρας φαίνεται ότι συνάδουν με τη σωματοδομή του 14χρονου αγοριού. Κατά την εξέταση του ιατροδικαστή δεν διαπιστώθηκαν σημάδια πρόσφατης ή παλιότερης κακοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο χρόνο δύο ανώνυμες αναφορές στο "Χαμόγελο του Παιδιού", έκαναν λόγο για σωματική κακοποίηση των 8 παιδιών της οικογένειας από τον πατέρα. Σε ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού», τονίζει πως «αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του».

Το πρωί βρέθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων μέλη της οικογένειας του 17χρονου, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών έχει ζητηθεί ιατροδικαστική εξέταση και για τα υπόλοιπα αδέρφια του αγοριού, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί κάποιας μορφής κακοποίηση. Επιπλέον, οι Αρχές εκτιμούν ότι ο πατέρας γνώριζε τι είχε συμβεί από το βράδυ της Πέμπτης ή το πρωί της Παρασκευής και για αυτό θα εξετάσουν και αν εμπλέκεται κι άλλο άτομο στον θάνατο του 17χρονου. 

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr