Ο Ζούκερμπεργκ απολύει πάνω 11.000 υπαλλήλους σε Facebook και Instagram

0


 Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ απέλυσε απολύει το 13% του προσωπικού της Meta (Facebook και Instagram), ή περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού με επιστολή προς τους εργαζομένους την Τετάρτη, τονίζει πως πρόκειται για δύσκολες αλλαγές καθώς αποφάσισε να μειώσει «το μέγεθος της ομάδας μας κατά περίπου 13% και να αφήσω περισσότερους από 11.000 ταλαντούχους υπαλλήλους μας να φύγουν».

«Λαμβάνουμε επίσης ορισμένα πρόσθετα βήματα για να γίνουμε μια πιο ευέλικτη και αποτελεσματική εταιρεία μειώνοντας τις δαπάνες και επεκτείνοντας το πάγωμα προσλήψεων μέχρι το 1ο τρίμηνο του 2023» πρόσθεσε με τις μετοχές τις μετοχές της Meta να ανεβαίνουν περίπου 4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Οι απολύσεις έρχονται εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου για τη Meta, μετά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα του γ' τριμήνου που τρόμαξαν τους επενδυτές και βύθισαν τις μετοχές σχεδόν κατά 20%.

Οι επενδυτές ανησυχούν για το αυξανόμενο κόστος και τα έξοδα της Meta, τα οποία ανέβηκαν κατά 19% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο στα 22,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι συνολικές πωλήσεις της Meta μειώθηκαν 4% σε ετήσια βάση στα 27,71 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο, ενώ τα κέρδη μειώθηκαν κατά 46% από το προηγούμενο έτος στα 5,66 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Θέλω να αναλάβω την ευθύνη για αυτές τις αποφάσεις και για το πώς φτάσαμε εδώ. Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο για όλους και λυπάμαι ιδιαίτερα για όσους επηρεάστηκαν» σημείωσε ο Ζούκερμπεργκ.

«Αυτή είναι μια θλιβερή στιγμή και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε. Σε όσους φεύγουν, θέλω να σας ευχαριστήσω ξανά για όλα όσα έχετε προσφέρει», συμπλήρωσε.

Η Meta αριθμούσε πάνω από 87.000 εργαζόμενους στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η περιουσία του Ζούκερμπεργκ έχει υποχωρήσει κατά 100 δισ. δολάρια μέσα στους τελευταίους 13 μήνες, αφήνοντας τον επικεφαλής της Meta με συνολική περιουσία 38,1 δισ. δολαρίων όταν τον Σεπτέμβριο του 2021 αυτή ανερχόταν σε 142 δισ. δολάρια.

Ο Ζούκερμπεργκ έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, φέρνοντας τον στη 23η θέση του σχετικού πίνακα. Ο ίδιος είχε βρεθεί κάποτε στην τρίτη θέση της λίστας, πίσω μόνο από τον Τζεφ Μπέζος και τον Μπιλ Γκέιτς. Σημειώνεται πως ο Ζούκερμπεργκ κατεχει πάνω από 350 εκατομμύρια μετοχές της Meta.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)