Εκτοξεύτηκε ο πύραυλος της SpaceX που μεταφέρει τέσσερις αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

0


 Εκτοξεύτηκε με επιτυχία από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα ο πύραυλος της εταιρείας SpaceX που μεταφέρει τέσσερις αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Είναι η πέμπτη αποστολή προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που πραγματοποιείται από την εταιρεία του μεγιστάνα Έλον Μασκ για λογαριασμό της NASA, αλλά απέκτησε συμβολικό χαρακτήρα καθώς εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία οι ΗΠΑ μεταφέρουν στο διάστημα μια ρωσίδα κοσμοναύτη.

Η Άννα Κίκινα, η μοναδική γυναίκα κοσμοναύτης σε ενεργό υπηρεσία στη Ρωσία, είναι μέλος του πληρώματος Crew-5, που αποτελείται επίσης από δύο Αμερικανούς και έναν Ιάπωνα. Πρόκειται για την πρώτη διαστημική πτήση της Νικόλ Μαν και του συμπατριώτη της, Τζος Κασάντα, αλλά για την πέμπτη του Ιάπωνα Κοΐτσι Ουακάτα.

Η Νικόλ Μαν γράφει ιστορία ως η πρώτη αστροναύτης ινδιάνικης καταγωγής και η πρώτη γυναίκα διοικητής σε σκάφος Crew Dragon της SpaceX.

Ύστερα από ένα ταξίδι περίπου 30 ωρών, το διαστημικό σκάφος θα προσδεθεί στον ISS. Τα μέλη του Crew-5 θα υποδεχθούν οι επτά συναδέλφοί τους που βρίσκονται ήδη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (δύο Ρώσοι, τέσσερις Αμερικανοί και μία Ιταλίδα).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)