Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Ιταλία: Υπό έρευνα η Pfizer για απόκρυψη 1,2 δισ. ευρώ


 Η Pfizer βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας στην Ιταλία με κατηγορίες για απόκρυψη κερδών 1,2 δισ. ευρώ από την αμερικανική φαρμακευτική μέσω μεταφοράς χρημάτων σε άλλες χώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, οι ιταλικές αρχές κατηγορούν τη θυγατρική της Pfizer στην Ιταλία, Pfizer Italia Srl, για το ότι μετέφερε πλεονάζοντα κεφάλαια σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και στην Ολλανδία με στόχο την αποφυγή φόρων που μπορεί να φτάσει έως το 26%.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και αφορά τα έτη 2017, 2018 και 2019.

Η έρευνα δεν αποδεικνύει αυτόματα παραβατικές συμπεριφορές της Pfizer. Μόλις ο έλεγχος ολοκληρωθεί, οι ιταλικές φορολογικές αρχές θα εξετάσουν το πόρισμα, έχοντας το δικαίωμα για την επιβολή προστίμων ή φόρων εφόσον το κρίνουν αναγκαίο.

Από την πλευρά της, η Pfizer ανέφερε στο Bloomberg πως συνεργάζεται με τις ιταλικές αρχές και πως «συμμορφώνεται με τους φορολογικούς νόμους και τις προϋποθέσεις της Ιταλίας»

Σημειώνεται πως η ιταλική μονάδα της Pfizer λειτουργεί εδώ και 70 χρόνια και απασχολεί περίπου 2.000 άτομα.


Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.