Η Micron επενδύει 100 δισ. δολάρια για project ημιαγωγών στη Νέα Υόρκη

 
Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία Micron ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 100 δισ. δολάρια τα επόμενα χρόνια για project κατασκευής ημιαγωγών στη Νέα Υόρκη.

Το κύριο μέρος της επένδυσης αφορά την κατασκευή ενός εργοστασίου στην πόλη Σίρακους, με την κατασκευή να αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.

Όπως μετέδωσαν οι New York Times, το επενδυτικό πλάνο είναι διάρκειας 2 δεκαετιών και έρχεται μετά από τον νόμο για τους ημιαγωγούς που πέρασε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, με στόχο την ενίσχυση του κλάδου κατασκευής ημιαγωγών στις ΗΠΑ, συνολικής χρηματοδότησης 52 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η επένδυση της Micron είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της πολιτείας της Νέας Υόρκης, με την εταιρεία να δηλώνει πως το πρώτο μέρος της επένδυσης, ύψους 20 δισ. δολαρίων θα υλοποιηθεί στην πόλη Κλέι, μέχει το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Όπως ανακοίνωσε η Micron, η συνολική επένδυση θα δημιουργήσει 50.000 επενδύσεις στην πολιτεία, με 9.000 θέσεις εργασίας από την εταιρεία. Η Micron αναμένει επιδοτήσεις 5,5 δισ. δολαρίων από την πολιτεία της Νέας Υόρκης καθ' όλη τη διάρκεια του επενδυτικού project.