Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Η Κίνα «παγώνει» τις πωλήσεις LNG σε ΕΕ και Ασία

 
Η Κίνα παύει τις μεταπωλήσεις LNG σε αγοραστές στην Ευρώπη και την Ασία ώστε να διασφαλίσει πρώτα τη δική της επάρκεια για τον χειμώνα, με αίτημά της προς τις εταιρείες κοινής ωφελείας που εισάγουν φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κινεζική Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης ζήτησε από τις PetroChina Co, Sinopec και Cnooc Ltd να διατηρήσουν για χρήση στο εσωτερικό της χώρας τα χειμερινά φορτία.

Οι εισαγωγείς LNG στην Κίνα επιδιώκουν να παραμείνουν εκτός της αγοράς άμεσης παράδοσης τον φετινό χειμώνα με την ζήτηση να έχει πέσει σε χαμηλό 20ετίας. Παράλληλα, το Πεκίνο επεσήμανε πως θα ενισχύσει τις προσπάθειές του για σταθεροποίηση των τιμών των πρώτων υλών και επάρκεια της εφοδιαστικής του αλυσίδας.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.