Μητσοτάκης: Ό,τι είχα να πω στον Ερντογάν, του το είπα κατά πρόσωπο - H αντίδραση του Τούρκου προέδρου


 Τον έντονο διάλογο που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγη ώρα μετά την ηχηρή απάντηση που του έδωσε στην Πράγα, περιέγραψε σε Ευρωπαίους αξιωματούχους ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε Ευρωπαίους ηγέτες ανάμεσα στους οποίους η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, περιέγραψε την αντίδρασή του στις προκλήσεις του προέδρου της Τουρκίας.

Δημοσιογράφος κατέγραψε το ενδιαφέρον καρέ του Έλληνα πρωθυπουργού και το ανάρτησε στo Twitter. Στο βίντεο ακούγεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λέει «Σηκώθηκα πάνω και του είπα "ό,τι έχω να σου πω, θα σ' το πω κατά πρόσωπο"».

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο κ. Μητσοτάκης παρεμβαίνοντας στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις στις νέες προκλήσεις Ερντογάν, καλώντας τον αντί να προκαλεί εντάσεις, να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.

Κυβερνητικές πηγές ξεκαθάριζαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει άφωνος και να αφήσει αναπάντητα τα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι οι θέσεις της Ελλάδος είναι γνωστές και πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία των νησιών του ελληνικού Αιγαίου.

www.insider.gr