Συζητήσεις Τότεναμ - Google για την μετονομασία του γηπέδου

Anthony
 Η Τότεναμ βρίσκεται σε συζητήσεις με την Google για την μετονομασία του γηπέδου στο βόρειο Λονδίνο. 

Μπορεί να ολοκληρώθηκε πριν από περίπου 4 χρόνια, όμως το γήπεδο της Τότεναμ παραμένει ακόμα ένα από τα πιο σύγχρονα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως το «Tottenham Hotspur Stadium» αναμένεται να αλλάξει όνομα, με την Google να μπαίνει στο... παιχνίδι. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των «πετεινών», Ντάνιελ Λεβί, επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να πουλήσει τα δικαιώματα ονομασίας της εγκατάστασης το 2019, αλλά ακόμη δεν έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία.

Όμως σύμφωνα με δημοσίευμα του «The Athletic», ο σύλλογος βρίσκεται σε συνομιλίες με την Google για την πώληση των δικαιωμάτων ονομασίας του αθλητικού πολυχώρου, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει από αγώνες ποδοσφαίρου, αγώνες NFL, συναυλίες, έχοντας ακόμα πολλές χρήσεις. Έτσι, οι συζητήσεις με την Τότεναμ για την μετονομασία του γηπέδου δεν αποτελούν έκπληξη, καθώς το όνομά της αναμένεται να φιγουράρει σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά γήπεδα της Ευρώπης, έχοντας όμως παγκόσμια προβολή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το «Tottenham Hotspur Stadium» φιλοξένησε τον τελικό του Rugby League Challenge Cup, αγώνες παγκόσμιου τίτλου πυγμαχίας βαρέων βαρών και πολλές μεγάλες συναυλίες.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανικό κολοσσός έχει επεκταθεί σε πολλά αθλήματα, καθώς οι εμπορικές συμφωνίες με το NBA και το MLB στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν αρκετά κερδοφόρες, κι έτσι επένδυσε στην F1. Φέτος η ομάδα McLaren Racing υπέγραψε μαζί της μια πολυετή συμφωνία, με αποτέλεσμα τα χρώματα της Google να κοσμούν τις ζάντες των δυο μονοθεσίων.

Οι Λονδρέζοι έχουν ήδη κερδοφόρες μακροπρόθεσμες συμφωνίες με τον κύριο χορηγό (AIA), της Nike που τους παρέχει αθλητικό εξοπλισμό και «ντύνει» την ομάδα, καθώς και μια συνεργασία με τον Cinch ως χορηγό τους. Ωστόσο, η συμφωνία για τα δικαιώματα ονομασίας του γηπέδου θα αύξανε περαιτέρω τα έσοδα.

 

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr