Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

ΗΠΑ: Η κοινωνική αποστασιοποίηση λόγω covid έχει στοιχίσει $250 δισ. στην οικονομία φέτος

 
Οι επίμονες ανησυχίες για τον κορονοϊό κράτησαν περίπου 3 εκατομμύρια Αμερικανούς εκτός εργατικού δυναμικού, μειώνοντας την οικονομική παραγωγή της χώρας κατά 250 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με νέα έρευνα για το φαινόμενο της Κοινωνικής Αποστασιοποίησης.

Σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων σε μια μηνιαία έρευνα στην οποία συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες ενήλικες απάντησαν ότι δεν έχουν επανέλθει πλήρως στις προ covid δραστηριότητες, όπως η είσοδος σε γεμάτα μετρό και ασανσέρ, και ως αποτέλεσμα παραμένουν εκτός εργατικού δυναμικού. Όσοι δεν εργάζονταν ή δεν αναζητούσαν δουλειά εν μέρει λόγω των φόβων μόλυνσης από τον ιό ανέρχονταν στο 2% περίπου του εργατικού δυναμικού, που μεταφράστηκε σε 3 εκατομμύρια άτομα, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Υπολογίζοντας τις αποδοχές των ατόμων αυτών, το αποτέλεσμα ισούται με ετήσια απώλεια στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν περίπου 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τρέχουσες τιμές, συμπεραίνει η έκθεση. «Άτομα που προσέχουν πολύ ή που έχουν υποκείμενο νόσημα που τους θέτει σε υψηλότερο κίνδυνο θανάτου ή σοβαρής ασθένειας από την COVID-19 μπορούν να βρουν βάσιμους, εύλογους λόγους για να συνεχίσουν, ακόμη και να εντείνουν τις πρακτικές κοινωνικής αποστασιοποίησης», σύμφωνα με τους συντάκτες του report. «Η μεγάλη κοινωνική αποστασιοποίηση και οι επιπτώσεις της είναι πιθανό να επιμείνουν για πολλούς μήνες ή χρόνια».

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.