Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Core Scientific: Προειδοποίηση για χρεοκοπία από την αμερικανική εταιρεία εξόρυξης crypto


 Η Core Scientific, μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες «εξόρυξης» κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κηρύξει πτώχευση βάσει στοιχείων που κατέθεσε στην SEC. Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι δεν θα καταφέρει να αποπληρώσει χρέος που λήγει στα τέλη Οκτωβρίου και στις αρχές Νοεμβρίου.

Η μετοχή της Core «βυθίζεται» 79% μετά τα στοιχεία.

Από την ένταξή της στον Nasdaq μέσω SPAC, η κεφαλαιοποίηση της Core έχει συρρικνωθεί στα 90 εκατ. δολάρια από αποτίμηση 4,3 δισ. δολάρια που είχε τον Ιούλιο του 2021 όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο. Η μετοχή έχει πλέον υποχωρήσει κατά περισσότερο από 97% φέτος. Σε περίπτωση χρεοκοπίας, η Core προειδοποιεί ότι οι κάτοχοι κοινών μετοχών μπορεί να υποστούν «ακόμη και ολική απώλεια της επένδυσής τους».

Η Core Scientific κάνει «εξορύξεις» proof-of-work κρυπτονομισμάτων, όπως το bitcoin. Η διαδικασία περιλαμβάνει την τροφοδοσία κέντρων δεδομένων σε όλη τη χώρα, εξοπλισμένα με εξαιρετικά εξειδικευμένους υπολογιστές που λύνουν μαθηματικές εξισώσεις προκειμένου να επικυρώσουν τις συναλλαγές και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν νέα tokens. Η διαδικασία απαιτεί ακριβό εξοπλισμό, μερική τεχνογνωσία και πολύ ηλεκτρικό ρεύμα.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.