Φοβάται τους αγρότες το Μαξίμου...


 Τις κινητοποιήσεις των αγροτών τρέχει να προλάβει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι εάν η κατάσταση ξεφύγει στα μπλόκα, πολύ δύσκολα στην συνέχεια θα μπορέσει να μαζευτεί.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι από σήμερα οι αγρότες στην Βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλία ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση του κόστους παραγωγής, αλλά «και την απουσία μέτρων που θα μπορέσουν να... περιορίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης και θα στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει αυθημερόν στην Πέλλα και την Έδεσσα.

Πριν φτάσει, όμως, θα αντιμετωπίσει τα πρώτα μπλόκα, τα οποία θα στηθούν, όπως λένε οι εκπρόσωποι των αγροτών, σε κομβικά σημεία της περιοχής. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών έχουν θορυβήσει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, μια τέτοια εξέλιξη θα περιέπλεκε ακόμα περισσότερο το θέμα της ακρίβειας και της επάρκειας των προϊόντων στο σούπερ μάρκετ.

Δεδομένου μάλιστα ότι  οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς, όπως λένε η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει φτάσει την τιμή της βενζίνης, η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Η αγωνία του κυβερνητικού επιτελείου έχει να κάνει ακόμα και με το γεγονός ότι πολλές δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου να καταγράφει διψήφια νούμερα στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ μικρή αύξηση παρουσιάζει και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Πατριώτες».

Αν, μάλιστα, κυριαρχήσει η χαλαρή ψήφος την πρώτη Κυριακή των εκλογών – στην κάλπη της απλής αναλογικής – τότε τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για την ΝΔ.

Αυτό που φοβούνται τα γαλάζια στελέχη είναι οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ να επιλέξουν να μην πάνε στις κάλπες, προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ή εάν πάνε, να ψηφίσουν κάποιο από τα αντισυστημικά δεξιά κόμματα.

Στην περίπτωση, μάλιστα, που οι δυσαρεστημένοι νεοδημοκράτες αποφασίσουν να μην πάνε να ψηφίσουν, τότε τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για το κυβερνών κόμμα, αφού η πρώτη κάλπη θα καθορίσει και τις δεύτερες εκλογές και την δυναμική που θα έχει σε αυτές η ΝΔ.

Με δεδομένο μάλιστα ότι όσο βαδίζουμε για τον χειμώνα τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα και οι κοινωνικές αντιδράσεις πιο έντονες, στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπους για να ελέγξουν τα οποία προβλήματα προκύψουν .

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί το ερχόμενο Σάββατο στους προέδρους όλων των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ στο ΟΑΚΑ, προκειμένου, μετά τους γαλάζιους βουλευτές, να τους ζητήσει να μπουν και αυτοί δυναμικά στη δύσκολη και πολύμηνη εκλογική μάχη. 

Παράλληλα, οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει νέος γύρος περιοδειών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προκειμένου να  προβληθεί το κυβερνητικό έργο και τα μέτρα στήριξης που έχει πάρει η κυβέρνηση...

Πηνελόπη Νάσσου

topontiki.gr