Φόβοι στο Μαξίμου...

 
Δεν κρύβουν την ανησυχία τους οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη για πιθανό «επεισόδιο» της Τουρκίας στο Αιγαίο λίγο πριν τις εκλογές.

Οι διαβεβαιώσεις του Ερντογάν ότι οι εκλογές στην Τουρκία θα γίνουν σε οκτώ μήνες (στην Εθνοσυνέλευση), στην ουσία καταρρίπτει τα... σενάρια που εξέταζε η Αθήνα για «παράταση του χρόνου των εκλογών στην Τουρκία». Υπενθυμίζεται ότι υπήρξαν κύκλοι που έλεγαν ότι ο Ερντογάν λόγω της διεθνούς κατάστασης θα μπορούσε να ζητήσει την δυνατότητα της 18μηνης παράτασης που προβλέπει το Σύνταγμά του.  

Σε πρόσφατη συζήτηση ανάμεσα σε συνεργάτες του Πρωθυπουργού έγινε λόγος για πιθανό τουρκικό «χτύπημα» στις εκλογές της Ελλάδας. Όπως εξήγησε κορυφαίος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη το γεγονός ότι οι δύο χώρες οδηγούνται σχεδόν ταυτόχρονα στην κάλπη μπορεί να ανοίξει την όρεξη της Τουρκίας για κάποιου είδους (υβριδική) επίθεση.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι οι κυβερνητικοί που εκτιμούν πως λόγω της στάσης της Ελλάδας στην Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η Μόσχα θα μπορούσε να «ενοχλήσει» την χώρα μας. Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν είναι η επίκληση του δίκαιου αιτήματος της Τουρκίας στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, παραλληλίζοντας την Αθήνα με το Κίεβο...

topontiki.gr