Βαρουφάκης: «Αν είχαμε βγει από το ευρώ...

0

 
...σήμερα θα ήμασταν πολύ καλύτερα»...


ΒΙΝΤΕΟ

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε καλεσμένος στην ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης (4/10) και μίλησε μεταξύ άλλων για τα ελληνοτουρκικά, την πολιτική και τα λάθη που έκανε ως υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος μάλιστα στα τρία, όπως τα... απαρίθμησε λάθη, που έκανε ως Υπ. Οικ. δήλωσε πως: "Ένα άλλο μεγάλο λάθος που έκανα είναι ότι δεν ήμουν πιο ανοικτός απέναντι στον ελληνικό λαό για το τι σημαίνει ρήξη, ότι μπορεί και να σήμαινε έξοδο από το ευρώ, έπρεπε να είμαι πιο ξεκάθαρος σε αυτό. Δεν ήθελα να βγούμε από το ευρώ. Αν είχαμε βγει από το ευρώ σήμερα θα ήμασταν πολύ καλύτερα".

Τόνισε ακόμη πως λάθος του ήταν πως δεν έβγαλε τα πρώτα μαγνητοφωνημένα ηχητικά του Eurogroup, την ίδια μέρα που έγιναν οι ηχογραφήσεις στις οποίες έχει πολλάκις αναφερθεί. Σχετικά με πιθανή συνεργασία μετά τις εκλογές, ανέφερε: "Οι προσωπικότητες έχουν ιερή υποχρέωση να υπαχθούν στο κοινό συμφέρον. Με οποιονδήποτε θα μιλούσα εκτός με ναζιστή. 

Μόνο με ναζιστή δεν θα μίλαγα", ενώ πρόσθεσε με νόημα πως "αν ήταν να πάω να περάσω ωραία, δεν θα πήγαινα να φάω ποτέ με τον κ. Τσίπρα, το ξεκαθαρίζω, αλλά όταν πρόκειται, εγώ δεν λέω θα κάνουμε κυβέρνηση, εγώ τι λέω; Ελάτε να μιλήσουμε πριν τις εκλογές. Μην περιμένετε την Κυριακή των εκλογών για να δούμε τα ποσοστά γιατί μετά θα σας μαυρίσουμε".

Για τις δύο κινήσεις που θα έκανε αν έπαιρνε αύριο το υπουργείο Οικονομικών είπε πως είναι: "ΦΠΑ 15% από 24% και από το 13% στο 7%"...

news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)