Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Δικαστική δικαίωση Τσίπρα για την «εξοχική βίλα» στο Σούνιο...


 Ψευδείς και συκοφαντικές έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τις αναρτήσεις του δημοσιογράφου κι εκδότη των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη, αναφορικά με την εξοχική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή ως προς την ουσία της, την αγωγή που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και... υποχρεώνει τον εκδότη των «Παραπολιτικών» να διαγράψει την επίμαχη ανάρτηση από το λογαριασμό του στο twitter, καθώς και να προβεί σε νέα ανάρτηση που θα αποκαθιστά την αλήθεια.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ψευδείς και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» περί δήθεν μετακόμισης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Κυψέλη στο Σούνιο, περί δήθεν αγοράς πολυτελούς βίλας, περί δήθεν πολυτελούς επισκευής από μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, περί δήθεν μεταχρονολογημένης κατασκευής «ενοικιαστηρίου συμβολαίου», υπογραμμίζοντας μάλιστα πως τα όσα δημοσίευσε ο εναγόμενος ήταν «επινοήσεις» κι ότι τελούσε «εν γνώσει της αναλήθειάς τους».

Το δικαστήριο υποχρεώνει τον κ. Κουρτάκη:

α) να αποαναρτήσει– διαγράψει από τον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter την επίδικη ανάρτηση με το εξής περιεχόμενο: «Είναι αργά για να φτιάξουν ενοικιαστήριο συμβόλαιο. Όπως είναι σχετικά αργά για να βρουν άκρη πώς πληρώθηκαν τα μηνιαία τιμήματα. Κι αυτό που είναι δύσκολο είναι να κρύψουν την κατασκευαστική εταιρεία που πλήρωσε τις εργασίες επισκευής του ακινήτου. Γενικώς, είναι αργά».

β) Να προβεί σε ανάρτηση (tweet) στον προσωπικό λογαριασμό του με το εξής κείμενο: «Δημοσίευση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία έγινε εν μέρει δεκτή η υπ’ αριθ. 3857/156/2021 αγωγή του Αλεξίου Τσίπρα σε βάρος μου», με συνημμένα επ’ αυτής της ανάρτησης φωτογραφικά αρχεία, επί των οποίων θα αποτυπώνεται το πλήρες σκεπτικό της παρούσας απόφασης εντός 15 ημερών από την επίδοσή της σε αυτόν.

Το δικαστήριο έκρινε, μάλιστα, την απόφαση προσωρινώς εκτελεστή και σε περίπτωση μη εκτέλεσής της ο εναγόμενος «καταδικάζεται σε χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ και προσωπική κράτηση τριών μηνών».

Σε ό,τι αφορά το σκέλος της αποζημίωσης, ο κ. Τσίπρας δεν κατέθεσε το πλήρες δικαστικό ένσημο, δεδομένου ότι επιθυμία του, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, ήταν η αποκατάσταση της αλήθειας, η ηθική του δικαίωση κι όχι η οικονομική εξόντωση του δημοσιογράφου...
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.