Επικοινωνία φον ντερ Λάιεν με τον Σούνακ - Στο επίκεντρο οι σχέσεις της ΕΕ με τη Βρετανία

0


Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε την Τετάρτη την πρώτη της τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Γερμανίδας αξιωματούχου στο Twitter, συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα, όπως ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και η κλιματική αλλαγή.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε πως η ΕΕ εργάζεται για την εύρεση λύσης στο ζήτημα του πρωτοκόλλου των συνόρων Ιρλανδίας - Βόρειας Ιρλανδίας που «θα παρέχει σταθερότητα και προβλεψιμότητα» όπως σημείσε η φον ντερ Λάιεν.

Τι υποστηρίζει το Λονδίνο

Από την πλευρά του, ο Σούνακ δήλωσε στον Ιρλανδό ομόλογό του, τον Μιχόλ Μάρτιν, ότι θα προτιμούσε μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης στη διαφωνία της βρετανικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το εμπορικό καθεστώς της Βόρειας Ιρλανδίας, όπως ανέφερε απόψε μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Συζητώντας το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, ο πρωθυπουργός είπε ότι εξακολουθεί να προτιμά ένα αποτέλεσμα μέσω διαπραγμάτευσης και ελπίζει ότι όλες οι πλευρές θα προσεγγίσουν τις τρέχουσες προκλήσεις με πραγματισμό και καλή θέληση», είπε η εκπρόσωπος του Σούνακ.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)