Βίντεο από Ν. Μηταράκη αποδεικνύει ότι δεν είναι ασφαλής χώρα η Τουρκία...

0


 ...για πρόσφυγες...

Βίντεο που ανάρτησε στο twitter ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης δείχνει Τούρκους λιμενικούς να χτυπούν πρόσφυγες που επιβαίνουν σε βάρκα και να την ααπομακρύνουν με κοντάρια, ενώ στη συνέχεια το σκάφος του Λιμενικού απομακρύνεται από το σημείο.

Σύμφωνα με... τον κ. Μηταράκη, το βίντεο τραβήχτηκε από πρόσφυγα επιβάτη της βάρκας, ο οποίος διασώθηκε αργότερα από το ελληνικό Λιμενικό, χωρίς να δώσει καμία άλλη διευκρίνιση.

Στο βίντεο, προφανώς το Τουρκικό Λιμενικό προσπαθεί είτε να αποτρέψει την είσοδο των προσφύγων στα ύδατα της Τουρκίας είτε να τους προωθήσει στην Ελλάδα.



Η τύχη των προσφύγων δεν είναι γνωστή, αν δηλαδή καταγράφηκαν κανονικά από τις ελληνικές αρχές ή αν έπεσαν κι αυτοί θύμα επαναπροώθησης όπως χιλιάδες άλλοι.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μηταράκης οφείλει να απαντήσει με σαφήνεια αν τελικά η Τουρκία είναι μια ασφαλής χώρα για πρόσφυγες, όπως ο ίδιος την κατέστησε νομικά μέσω της αμφιλεγόμενης ΚΥΑ  Μηταράκη - Βαρβιτσιώτη, ή αν πρόκειται για καθεστώς που αποδεδειγμένα δεν σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Οφείλει επίσης να αφήσει τους συμψηφισμούς με τις πρακτικές μιας χώρα με το επίπεδο δημοκρατίας της Τουρκίας και να αποδείξει ότι η Ελλάδα σέβεται πράγματι τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές προσφυγικό δίκαιο και λειτουργεί πράγματι δημοκρατικά, με σεβασμό στο κράτος Δικαίου και στην ελευθερία του Τύπου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)