Νέο δυνατό χαρτί στην Κουμουνδούρου...

0

 
Σε ένα από τα πιο ενεργά μέλη του think tank που έχει συγκροτήσει από πέρυσι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναδειχθεί ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου Ανταγωνισμού και διευθυντής του μεταπτυχιακού στην ενέργεια του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλας Φαραντούρης. 

Στον καθηγητή φαίνεται πως ανήκει... η «πατρότητα» της πρότασης που έκανε ο Τσίπρας στην Πράγα για ένα ευρωομόλογο στην ενέργεια, ώστε οι χώρες να αντιμετωπίσουν την κρίση στον συγκεκριμένο τομέα.

Την ιδέα αυτή ανέπτυξε μιλώντας τις προηγούμενες μέρες στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη στο Κontra Channel λέγοντας μεταξύ άλλων πως η προμήθεια φυσικού αερίου από την Ε.Ε., που θα έρθει να υποκαταστήσει τις εταιρείες που συνάπτουν πολυετούς διάρκειας συμβόλαια, είναι περίπλοκη νομικά, θεσμικά κ.λπ.

Επομένως η μόνη ρεαλιστική λύση αυτή τη στιγμή είναι η Γερμανία όχι μόνο να ζητά αλληλεγγύη με το βλέμμα της στην επάρκεια που τόσο έχει ανάγκη, αλλά και να επιδείξει αλληλεγγύη προς τις άλλες χώρες σε θέματα κόστους, ανάβοντας το πράσινο φως για την έκδοση ενός ευρωομολόγου, καθώς χώρες όπως η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζουν προς το παρόν θέμα επάρκειας, αλλά ακρίβειας στις τιμές της ενέργειας.

Παρεμπιπτόντως την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα (6.00 μ.μ., roof Garden Olympias, Αθηνάς 57) παρουσιάζεται το βιβλίο του Ν. Φαραντούρη για την «Ενεργειακή Κρίση στην Ελλάδα» (εκδ. Παπαζήση), το οποίο έχει προλογίσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα το παρουσιάσει κιόλας, καθώς θα βρίσκεται και στο πάνελ των ομιλητών της εκδήλωσης μαζί με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Άγγελο Κότιο και τον αν. καθηγητή του ΕΜΠ και γραμματέα του τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα, με συντονισμό της δημοσιογράφου της «Καθημερινής» Χρύσας Λιάγγου...

topontiki.gr


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)