Τον ξήλωσαν για τα προσχήματα...


 Οχι, δεν έπεσαν από τα σύννεφα η κυβέρνηση και η Ν.Δ. με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Πάτση. Τις ήξεραν εδώ και καιρό, όπως και ο ίδιος διαβεβαιώνει. Στην πραγματικότητα, τίποτα ασυμβίβαστο δεν υπάρχει ανάμεσα στη δραστηριότητα του βουλευτή γύρω από τα κόκκινα δάνεια και τις ηθικές αρχές του κόμματος. Γιατί το... κόμμα δεν έχει ηθικές αρχές.

Το πρόβλημα είναι τι γίνεται όταν το γεγονός ότι το κόμμα δεν έχει ηθικές αρχές βγαίνει με τόση φόρα στη δημοσιότητα. Τότε το κόμμα είναι υποχρεωμένο να πάρει μέτρα για να δείξει στον κόσμο ότι κάποιες ηθικές αρχές τις έχει. Και φυσικά δεν πείθει κανέναν.

Δεν πείθει κανέναν, γιατί η πρώτη δουλειά που ανέλαβε να κάνει μόλις ήρθε στα πράγματα ήταν να δώσει ασυλία στους τραπεζίτες απέναντι στο κακούργημα της απιστίας - και να ξεπλύνει έτσι τεράστια τραπεζικά σκάνδαλα. Γιατί οι τράπεζες έχουν στα χέρια τους χρέη 400 εκατομμυρίων της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία σκανδαλωδώς δεν διεκδικούν

Γιατί η βασική μέριμνα της σημερινής κυβέρνησης ήταν όχι πώς θα βάλει ένα ελεγχόμενο πλαίσιο στους πλειστηριασμούς, αλλά πώς θα ικανοποιήσει τις απεριόριστες ορέξεις των πιστωτικών ιδρυμάτων και των «κορακιών».

Απλώς, όταν οι προβολείς της δημοσιότητας βγάζουν στην επιφάνεια αυτά τα θέματα -παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της λίστας Πέτσα-, τότε θυμούνται τα προσχήματα.

Αυτό έκαναν και με τον Πάτση. Τον ξήλωσαν για τα προσχήματα. Γιατί έρχονται και εκλογές. Κατανοητό;...

ΑΥΓΗ