Τα «διλήμματα» του Ευρωπαίου καταναλωτή μέσα στην πληθωριστική κρίση

 
Ολοένα και πιο έντονα βιώνουν οι καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη τους κραδασμούς της πληθωριστικής κρίσης που δεν λέει να καταλαγιάσει. Ένα επιθετικό κύμα ακρίβειας πλανάται πάνω από τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά, τα οποία βλέπουν τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς να απειλούνται μέρα με τη μέρα.

Όπως διαπιστώνει νέα πανευρωπαϊκή έρευνα της NielsenIQ, τα ευρήματα της οποίας παρουσιάστηκαν πριν από μερικά 24ωρα, οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν καθοριστική επίδραση στη συμπεριφορά του καταναλωτικού κοινού. Η ενεργειακή κρίση και η άνοδος των τιμών των τροφίμων ασκούν μεγάλες πιέσεις στα πορτοφόλια των Ευρωπαίων καταναλωτών, αναγκάζοντάς τους να επανακαθορίσουν τις αγοραστικές τους προτεραιότητες και επιλογές, για να τα «βγάλουν πέρα».

Η έρευνα επιβεβαιώνει περίτρανα πως οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων αποτελούν έναν πραγματικό «πονοκέφαλο» για τους καταναλωτές, οι οποίοι αναγκάζονται να υιοθετούν νέες πρακτικές αγορών ώστε να αγοράσουν όσα χρειάζονται, χωρίς ταυτόχρονα να χρειαστεί να τινάξουν στον αέρα τους μηνιαίους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών τους.

Κρίσιμη η ποιότητα, αλλά χάνει σταδιακά τη σημασία της

Καθώς οι πιέσεις ενισχύονται για τις ευρωπαϊκές οικονομίες και η όξυνση του πληθωριστικού ρεύματος απειλεί την ανάπτυξη, οι καταναλωτές καθίστανται ολοένα και πιο ανήσυχοι. Και μπορεί η ποιότητα των τροφίμων να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τις αγορές τους, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, αρχίζει και χάνει σταδιακά τη σημασία της μπροστά στην άνοδο των τιμών.

Πλέον, το 63% των καταναλωτών στην Ευρώπη κυνηγούν διαρκώς τις προσφορές κατά τη διάρκεια των αγορών τους, ποσοστό αυξημένο κατά 2% σε σχέση με το 2019, ήτοι το τελευταίο έτος κανονικότητας πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και πολύ πριν την εμφάνιση μιας ευρείας πληθωριστικής κρίσης. Ομοίως, το 59% των συμμετεχόντων στην έρευνα ενδιαφέρεται πάρα πολύ για τα εκπτωτικά κουπόνια, ποσοστό αυξημένο κατά 3% έναντι του 2019.

Σχεδόν ένας στους δύο Ευρωπαίους καταναλωτές (ποσοστό 47%) δηλώνει ότι διαθέτει πλέον ένα αρκετά αυστηρό προϋπολογισμό για τα ψώνια του – είτε αυτά πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία, είτε σε μηνιαία βάση – όταν πριν από 3% το ίδιο ποσοστό ανερχόταν στο 43%.

Οργανώνονται πριν τα ψώνια τους οι καταναλωτές

Όπως είναι φυσικό πια, κανένας καταναλωτής δεν μεταβαίνει στο σούπερ μάρκετ χωρίς να έχει οργανωθεί επαρκώς. Πλέον το κάνουν ακόμη κι εκείνοι που δεν το έκαναν ποτέ… Το 61% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια να αγοράσουν φθηνότερα προϊόντα, ποσοστό που μετρά αύξηση κατά 5% από το 2019. Πλέον, το 45% των καταναλωτών δηλώνουν πως παραμένουν πιστοί στην αρχική λίστα με τα ψώνια που έχουν φτιάξει πριν την έλευσή τους στο σούπερ μάρκετ (έναντι ποσοστού 40% πριν από τρία χρόνια). Μάλιστα, περισσότεροι από οκτώ στους δέκα καταναλωτές (ποσοστό 81%) προετοιμάζουν πια μια λίστα με τα ψώνια τους, έναντι 76% το 2019.

Την ίδια στιγμή, ένα ποσοστό 46% δηλώνει ότι έχει μειώσει την κατανάλωση κρέατος, ενώ ένα 48% παραδέχεται ότι αγοράζει τοπικά προϊόντα (έναντι 56% πριν από τρία χρόνια). Σημαντική όμως είναι η επίδραση του πληθωριστικού σοκ που επικρατεί στην Ευρώπη και στις αγορές οικολογικών/βιώσιμων προϊόντων, με το 43% να δηλώνουν ότι τα προτιμούν σήμερα (από 52% το 2019). Πρόκειται για μια πτώση εννέα μονάδων, η οποία δεν είναι αμελητέα, έχει ωστόσο την εξήγησή της στο ότι, παραδοσιακά, τα βιώσιμα προϊόντα είναι πιο ακριβά έναντι των συμβατικών αγαθών.

Η έρευνα της NielsenIQ πραγματοποιήθηκε σε δέκα ευρωπαϊκές αγορές – μεταξύ των οποίων και η ελληνική αγορά – το διάστημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, ενώ για τη διεξαγωγή της ζητήθηκε η γνώμη περισσότερων από 7.700 Ευρωπαίων καταναλωτών.