Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Κολωνός: Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητά από τους συνδικαλιστές να σταματήσουν τις δηλώσεις

Η επίσημη θέση της Αστυνομίας, για την υπόθεση της 12χρονης στο Κολωνό εκφράζεται μόνο από την πολιτική και φυσική της ηγεσία.

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η επίσημη θέση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας για την υπόθεση της 12χρονης στο Κολωνό εκφράζεται μόνο από την πολιτική και φυσική τους ηγεσία.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οποιαδήποτε τοποθέτηση στα ΜΜΕ από διαφορετικό πρόσωπο δεν αποτελεί επίσημη θέση της ΕΛΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία λειτουργούν με συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και η επίσημη θέση τους εκφράζεται κάθε φορά μέσα από τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις που πραγματοποιούν ο υπουργός, ο υφυπουργός, οι γενικοί γραμματείς, ο Αρχηγός του Σώματος και ο εκάστοτε εκπρόσωπος Τύπου.

Συνεπώς, τοποθετήσεις στα μέσα ενημέρωσης, που δεν πραγματοποιούνται από τους ανωτέρω αναφερόμενους, σχετικά με την υπόθεση κακοποίησης ανήλικης, που χειρίζεται το τελευταίο διάστημα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και για όλες τις υποθέσεις που χειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία, δεν αντιπροσωπεύουν την επίσημη θέση του Σώματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η συγκεκριμένη ανακοίνωση δόθηκε με αφορμή δηλώσεις αστυνομικών και άλλων στα ΜΜΕ για την υπόθεση της 12χρονης, οι οποίοι επικαλούνται πληροφορίες από την αρμόδια υπηρεσία ή τη δικογραφία, κάτι που δεν ισχύει. 

Πηγή:https://www.ieidiseis.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.