Τίτλους τέλους έβαλε η Ν.Δ. στην Εξεταστική για τις υποκλοπές...

0


 Για ακόμα μια φορά, η κυβερνητική πλειοψηφία αγνόησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και προέβη σε εσπευσμένο κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής • Έντονες αντιδράσεις για το κουκούλωμα του σκανδάλου.

Με συνοπτικές διαδικασίες και με ελάχιστους μάρτυρες για μία τόσο σοβαρή υπόθεση –που έχει προκαλέσει σεισμό στο πολιτικό σκηνικό και έχει φέρει σε δεινή θέση το Μαξίμου– η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δρομολόγησε το άρον-άρον κλείσιμο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών... 

Μοιραία, με όσα είπε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκος Ανδρουλάκης ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων και πλέον εντός των επόμενων ημερών αναμένονται τα πορίσματα των κομμάτων. Αιτία αποτελεί η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να προχωρήσει στην κλήση περαιτέρω μαρτύρων, ακόμα και αυτών που σχετίζονται άμεσα με την υπόθεση. 

Χαρακτηριστική ήταν σήμερα η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προς την Εξεταστική Επιτροπή, που δεν κάλεσε άλλα πολιτικά πρόσωπα, ρίχνοντας πυρά ακόμα και στον ίδιο τoν πρωθυπουργό, τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έπρεπε να είναι εδώ και να κάθεται σε αυτή την καρέκλα». 

Υπενθυμίζεται ότι από την ελλιπή λίστα μαρτύρων εξαιρέθηκαν –εκτός του πρωθυπουργού– ο γενικός γραμματέας (και ανιψιός του Κ. Μητσοτάκη) Γρηγόρης Δημητριάδης, ο δημοσιογράφος και θύμα των υποκλοπών Θανάσης Κουκάκης, οι αρμόδιοι εισαγγελείς της ΕΥΠ, τα στελέχη της υπηρεσίας που ζήτησαν την παρακολούθηση και αρκετοί άλλοι. 

► Διαβάστε το χρονικό της συγκάλυψης

«Ημέρα ντροπής...»

Σήμερα, λοιπόν, με απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας που αγνόησε τις αντιδράσεις των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων, η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε πως ολοκληρώθηκε ο κατάλογος των μαρτύρων και δόθηκε προθεσμία έως το απόγευμα της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου στα κόμματα για να συντάξουν τις πορισματικές τους εκθέσεις.

Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφώνησαν με το κλείσιμο του καταλόγου των μαρτύρων, καταγγέλλοντας εσπευσμένο κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής. 

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν «τη μεθόδευση της κυβέρνησης να κλείσει άρον-άρον την Εξεταστική Επιτροπή, παρά τις αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα που αποδεικνύουν ότι o Σταμάτης Τριμπάλης, διαχειριστής της KRIKEL, έχει ψευδομαρτυρήσει στην Επιτροπή». Χαρακτήρισαν τη σημερινή μέρα «ημέρα ντροπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία» και τόνισαν:

«Αλλά το θέμα δεν κλείνει εδώ. Αναμένεται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες, ορατοί και αόρατοι καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Όσο και αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, που αποτελεί ανοιχτή πληγή για τη Δημοκρατία, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, είτε πριν, είτε μετά τις εκλογές».

Ενδεικτική ήταν και η δήλωση που έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «Επιτροπή-παρωδία» και «εσπευσμένο κλείσιμο/κουκούλωμα» «με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αποκαλύπτει στοιχεία και την αλήθεια στον λαό».

Η δήλωση του Ν. Καραθανασόπουλου

Καταγγέλλουμε το εσπευσμένο κλείσιμο/κουκούλωμα της Εξεταστικής Επιτροπής. Με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έκλεισαν οι διαδικασίες μίας Εξεταστικής Επιτροπής -παρωδία.

Οι εργασίες της αποτέλεσαν το «κερασάκι στην τούρτα» της μεθοδευμένης συγκάλυψης των υποθέσεων, του αποπροσανατολισμού με επιλεκτικές διαρροές ένθεν κακείθεν, οι οποίες σκοπό έχουν να συσκοτίσουν την υπόθεση, να αφήσουν στο απυρόβλητο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την ασύδοτη δράση των εγχώριων και ξένων μυστικών υπηρεσιών, των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αποκαλύπτει στοιχεία και την αλήθεια στο λαό, για να τους χαλάσουμε τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πάρει την υπόθεση στα χέρια του ο λαός, για την προστασία των δικαιωμάτων του, για την κατάργηση του σκοτεινού θεσμικού πλαισίου, για την ανατροπή του συστήματος της βαρβαρότητας.

Σε ανάλογο πνεύμα και η δήλωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη: «Κλείνει άρον-άρον η Εξεταστική για τις #υποκλοπές από την Μητσοτάκης Α.Ε. όπως αναμενόταν, χωρίς καμία διαλεύκανση, καμία διερεύνηση, κανένα "φως". Το παρακράτος των υποκλοπών, των κλοπών και του αυταρχισμού του καθεστώτος Μητσοτάκη επιλέγει πάλι την συγκάλυψη των εγκλημάτων του».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)