Πούτιν: Ολοκληρώνεται η επιστράτευση...

0


 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως η κινητοποίηση εφέδρων του στρατού που διέταξε τον περασμένο μήνα για την ενίσχυση των στρατευμάτων της χώρας του στην Ουκρανία θα ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες.

Ο Πούτιν είπε... στους δημοσιογράφους, μετά την παρουσία του σε σύνοδο κορυφής στο Καζακστάν, ότι έχουν κινητοποιηθεί 222.000 από τους 300.000 έφεδρους που είπε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ότι θα κληθούν.

Συνολικά 33.000 από αυτούς βρίσκονται ήδη σε στρατιωτικές μονάδες και 16.000 συμμετέχουν στη «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, όπως ονομάζει την εισβολή.

Η μερική επιστράτευση, που ανακοινώθηκε από τον Πούτιν τον Σεπτέμβριο, αποδείχθηκε εξαιρετικά μη δημοφιλής στη Ρωσία, όπου σχεδόν όλοι οι άνδρες κάτω των 65 ετών είναι εγγεγραμμένοι ως έφεδροι, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες άνδρες να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο Ρώσος ηγέτης αρχικά χαρακτήρισε την επιστράτευση ως «μερική» και είπε ότι θα κληθούν μόνο όσοι έχουν εμπειρία μάχης ή υπηρεσίας. Ωστόσο, ένα διάταγμα που υπέγραψε δεν περιέγραφε σχεδόν κανένα συγκεκριμένο κριτήριο.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν απόπειρες σύλληψης ανδρών χωρίς τη σχετική εμπειρία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για υπηρεσία για ιατρικούς λόγους.

Ο Πούτιν είπε επίσης την Παρασκευή ότι δεν υπάρχει ανάγκη για πιο εκτεταμένες επιθέσεις κατά της Ουκρανίας, όπως αυτές που εξαπέλυσε η Ρωσία τη Δευτέρα στοχεύοντας πολλές υποδομές. Είπε ότι ο ρωσικός στρατός πραγματοποιεί επιλεκτικά πλήγματα εναντίον στόχων που είχαν επιλεγεί νωρίτερα, αλλά δεν καταστράφηκαν.

Χθες, έγινε γνωστό ότι η Ρωσία έδωσε εντολή για εκκένωση της Χερσώνας, μιας απ' τις περιοχές που ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι προσάρτησε στη Ρωσία.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)