Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Στον πάτο η Ελλάδα...


 ...σε θέματα εργασιακών δικαιωμάτων και προνομίων...

Τρίτη από το τέλος η χώρα μας ανάμεσα σε 30 κράτη του ΟΟΣΑ εξαιτίας πολύ χαμηλών επιδόσεων στα εργασιακά, όπως προκύπτει από νέα μελέτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με... έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας William Russell, οι χαμηλοί μισθοί, οι πολλές ώρες εργασίας και οι κακές επιδόσεις στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων κατατάσσουν την Ελλάδα στην θέση 28 ανάμεσα σε τριάντα χώρες, με μόνο τις ΗΠΑ και το Μεξικό να καταγράφουν χειρότερες επιδόσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα και τη μεθοδολογία που ακολουθεί η εταιρεία οι ελληνικές επιδόσεις στους τομείς που μελετήθηκαν είναι:
Μέσος ετήσιος μισθός: 25.944 δολάρια
Άδεια μητρότητας: 17 εβδομάδες
Μέσος όρος εβδομαδιαίας εργασίας: 39,2 ώρες
Ετήσιος κατώτατος μισθός: 10.389 δολάρια
Μέση ετήσια πληρωμένη άδεια: 20 ημέρες
Μίνιμουμ πληρωμένες διακοπές: 12 ημέρες
Παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων: Καμία εγγύηση για τα εργασιακά δικαιώματα
Την τελευταία θέση καταγράφει το Μεξικό, ενώ αμέσως μετά είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται χώρες όπως η Δανία, η Φινλανδία και η Νορβηγία.

Η Λιθουανία καταγράφεται ως η χώρα με την καλύτερη επίδοση στον δείκτη εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ οι ΗΠΑ έχουν τον υψηλότερο μέσο μισθό. 

Η Εσθονία είναι η χώρα που έχει την μεγαλύτερη άδεια μητρότητας, αλλά και η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ετήσιας άδειας, με 28 ημέρες.

Διαβάστε αναλυτικά την έκθεση ΕΔΩ
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.