Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει..

0

 
ΠΑΡΙΣΙ

Σε δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Πώς οι σύμβουλοι επιχειρήσεων επωφελούνται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα οικονομικής ανάκαμψης», η γαλλική εφημερίδα Le Monde επισημαίνει ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες γραφεία συμβούλων, όχι μόνο καταρτίζουν, αλλά... και εκτελούν τα εθνικά σχέδια οικονομικής ανάκαμψης.

Μεταξύ αυτών η Γαλλία, όπου το θέμα ήδη αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στη Γερουσία, αλλά και η Ελλάδα, επισημαίνει η εφημερίδα επικαλούμενη στοιχεία τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας σε έρευνα της #RecoveryFiles η οποία έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα η εφημερίδα σημειώνει ότι στο πλαίσιο της κατάρτισης του ελληνικού σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών, η ελληνική κυβέρνηση κατέφυγε στην τεχνική βοήθεια τριών γραφείων συμβούλων (Uni Systems, Real Consulting, PwC) στα οποία κατέβαλε 51,5 εκατ. ευρώ. Συνεχίζοντας η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ένα από τα τρία γραφεία, συγκεκριμένα η PwC, ανέλαβε και την υλοποίηση κάποιων εκ των προγραμμάτων που προέβλεπε το ελληνικό πρόγραμμα, στην εκπόνηση του οποίου συνέβαλε καθοριστικά.

Κατά τη γαλλική εφημερίδα, υφίσταται ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων, κάτι που, όπως αναφέρει, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών απορρίπτει, ενώ η PwC αρνήθηκε να τοποθετηθεί, ερωτηθείσα σχετικά από την εφημερίδα.

Μανώλης Σπινθουράκης

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)