Οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν τα σχέδιο για πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

Anthony
Οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν τα σχέδιο για πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου
 Γιατί πήγε «περίπατο» το σχέδιο των ΗΠΑ.\

Οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν το σημερινό σχέδιο για ένα «ανώτατο όριο τιμών» στο ρωσικό πετρέλαιο, όπως προβλεπόταν προηγουμένως και αφορούσε τον περιορισμό της τιμής μεταξύ 40 και 60 δολαρίων το βαρέλι, σύμφωνα με το Bloomberg

Ο κύριος λόγος είναι ότι η Ινδία και η Κίνα, οι σημαντικότεροι εμπορικοί εταίροι της Ρωσίας, δεν θα συμμετάσχουν, ανέφεραν οι πηγές.

Επιπλέον, το σχέδιο απορρίφθηκε «λόγω του σκεπτικισμού των επενδυτών και του αυξανόμενου κινδύνου στις χρηματοπιστωτικές αγορές που προκαλείται από τη μεταβλητότητα των τιμών του πετρελαίου και τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας να περιορίσει τον πληθωρισμό».

Δηλαδή, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει νέα άνοδο των τιμών του πετρελαίου, το οποίο η Ρωσία δεν θα ήταν διατεθειμένη να προμηθεύσει στην παγκόσμια αγορά μόλις επιβληθεί το «πλαφόν». Οι αρμόδιοι συζητούν τώρα ένα νέο σχέδιο καθορισμού των τιμών - ήδη με υψηλότερη τιμή. Αν και υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με αυτό - καθώς θα επέτρεπε στη Μόσχα να κερδίσει περισσότερα χρήματα.

Την προηγούμενη ημέρα αναφέρθηκε ότι η τιμή του πετρελαίου άρχισε να πέφτει εν μέσω αύξησης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Η Ρωσία έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν θα πουλήσει πετρέλαιο σε τιμή που καθόριζε η Δύση. 

Πηγή:https://www.ieidiseis.gr