Παράνομα κινεζικά αστυνομικά τμήματα...

0

 
...σε ευρωπαϊκά κράτη και στην Ελλάδα;...

Ρεπορτάζ ευρωπαϊκών ΜΜΕ και έρευνα ισπανικής ΜΚΟ καταγγέλλουν ανθρωποκυνηγητό κατά Κινέζων αντιφρονούντων, μέσω γραφείων εξυπηρέτησης που λειτουργούν ως παράνομα αστυνομικά τμήματα. 

Η Κίνα φέρεται να...διατηρεί δικές της αστυνομικές υποδομές σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αναφέρουν δημοσιεύματα γερμανικών και ολλανδικών ΜΜΕ, τα οποία παρουσιάζουν έρευνα ισπανικής ΜΚΟ. 

Σύμφωνα με την έρευνα, τέτοια «αστυνομικά τμήματα» που επισήμως λειτουργούν ως γραφεία εξυπηρέτησης  υπάρχουν σε άλλες 18 χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Μεγάλη Βρετανία.

Ολλανδικά μέσα επισημαίνουν ότι δύο τέτοια γραφεία εντοπίστηκαν στο Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ και υποτίθεται ότι προσφέρουν διπλωματικές υπηρεσίες για Κινέζους που ζουν στο εξωτερικό, όπως ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης. Στην πραγματικότητα τα γραφεία αυτά χρησιμοποιούνται για να εντοπίζονται αντιφρονούντες.

Καταγγελίες για τις πρακτικές αυτές έχουν γίνει και από το δίκτυο RTL και την ερευνητική πλατφόρμα  "Follow the Money", επικαλούμενοι τον Κινέζο αντιφρονούντα Γουάνγκ Σινγκιού, ο οποίος αναφέρει ότι Κινέζοι αστυνομικοί τον κυνηγούν στην Ολλανδία. Καταγγέλλει, ακόμη, ότι του ζητήθηκε να εμφανιστεί σε ένα από αυτά τα γραφεία εξυπηρέτησης, όμως εκεί τον πίεσαν να επιστρέψει στην Κίνα, ενώ φέρεται να δέχθηκε και απειλές για τη ζωή του.

Η κινεζική πρεσβεία, απαντώντας στο RTL, υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει για την ύπαρξη παράνομων αστυνομικών τμημάτων. Την ίδια στιγμή, όμως, υπάρχουν αναφορές σε ΜΜΕ που δείχνουν ότι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κινεζικής πρεσβείας έδωσα το «παρών» σε τέτοια συνάντηση στο Άμστερνταμ.

Εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι τα ύποπτα αστυνομικά τμήματα θα ελεγχθούν από τις αρχές.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)