Τρύπες...


 Ποιος ήταν πίσω από επιθέσεις σε τάνκερ στον Περσικό Κόλπο τον Ιούνιο του 2019, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη... συνάντηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίντζο Άμπε στην Τεχεράνη με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, στο πλαίσιο της προσπάθειας να τηρηθεί η συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά όπλα, που έχει υπογράψει το Ιράν με τη Δύση και ο Τραμπ είχε τορπιλίσει; Τα δύο δεξαμενόπλοια που χτυπήθηκαν με τορπίλες ή νάρκες μετέφεραν φορτία που προορίζονταν για την Ιαπωνία. Ωραία συγκυρία! 

Ποιος έστειλε τα εκρηκτικά μηνύματα σε ένα θεατρικό, με πληθωρισμό πρωταγωνιστών και αφανών σκοπών; Δεν μάθαμε τίποτα, πέρα απ’ αυτό που ξέραμε: όποιος κι αν έχει την ευθύνη, στη φωτιά της Αραβικής χερσονήσου καύσιμο δίνει.

Στη φρέσκια ευρωπαϊκή φωτιά γίνονται εικασίες για το ποιος έκανε το σαμποτάζ. Στον Nord Stream 1, που ήταν κλειστός για «επισκευές» εδώ και σχεδόν ένα μήνα, και τον Nord Stream 2, που έπεσε στο ρινγκ το γεωπολιτικό, χωρίς ποτέ να λειτουργήσει, ενώ από την Τρίτη έχει τρυπήσει. Υποθαλάσσιος σωλήνας με φεγγίτη. Ο καλά σχεδιασμένος και θωρακισμένος με ατσάλινο περίβλημα, το οποίο βρίσκεται μέσα σε τσιμεντένιο. 

Μηνύματα, που δημιουργούν νέα προβλήματα. Οι δύο αγωγοί με τις διαρροές σε τέσσερα σημεία θα αδειάσουν έως την ερχόμενη Κυριακή, εκτιμά η Δανία. Για το περιβαλλοντικό δεν χολοσκάνε και πολλοί, η ασφάλεια των υποδομών της Ευρώπης περισσότερο τους ανησυχεί και το νέο μέτωπο που ανοίγει, αυτό της Βαλτικής. Ποιος χάνει; Μη λέμε τα αυτονόητα. Οι Γερμανοί, που ακόμη και στους καιρούς της Μεγάλης Σύγχυσης μένουν μυωπικοί.

Ποιος ωφελείται από την αναταραχή; Σε μια πρώτη ανάγνωση, τέσσερις είναι οι προφανείς, αλλά π.χ. γιατί να επιτεθούν οι Ρώσοι στους δικούς τους Nord Stream (Guardian), αχρηστεύοντας το όπλο τους. «Δεν είναι ασυνήθιστο για μια χώρα να καταστρέφει τη δική της υποδομή κατά τη διάρκεια ενός πολέμου», απαντά η FAZ.

Ξέρετε, τι δεν είναι ασυνήθιστο, πλέον; Οι ακολουθίες συμβάντων άγριας αβεβαιότητας για εκατομμύρια μικρούς νέγρους. Στην Ευρώπη...

Κατερίνα Τζωρτζινάκη

Η Ναυτεμπορική