Βραζιλία: Διευρύνεται το προβάδισμα του Λούλα έναντι του Μπολσονάρου

0


Ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα διεύρυνε ελαφρώς το προβάδισμά του έναντι του νυν αρχηγού του κράτους, του ακροδεξιού Ζαΐχ Μπολσονάρου, σε δημοσκόπηση της Atlas Intel ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, ο Λούλα εξασφαλίζει το 52% των προθέσεων ψήφου έναντι 46,2% του Μπολσονάρου. Συγκριτικά, ο Λούλα συγκέντρωνε 51,1% έναντι 46,5% του αντιπάλου του σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας πριν από δύο εβδομάδες.

Η δημοσκόπηση της Atlas Intel διενεργήθηκε πριν από το επεισόδιο της Κυριακής με πρωταγωνιστή έναν πρώην βουλευτή και υποστηρικτή του Μπολσονάρου, ο οποίος άνοιξε πυρ και πέταξε χειροβομβίδες κατά αστυνομικών σε επιχείρηση για τη σύλληψή του επειδή παραβίασε τους όρους της κατ’ οίκον κράτησης που του είχε επιβληθεί.

«Η δημοσκόπηση έδειξε καλά νέα για τον Λούλα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Atlas Intel, Αντρέι Ρομάν. Η μεταβολή στα ποσοστά των δύο μονομάχων για την προεδρία της Βραζιλίας ήταν πάντως μικρότερη από περιθώριο στατιστικού σφάλματος.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)