Σχεδιάζουν το οριστικό θάψιμο του σκανδάλου υποκλοπών...

0


 Πίσω απ' το απόρρητο ετοιμάζεται να κρυφτεί η κυβερνητική πλειοψηφία και στην αυλαία της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ουσιαστικά η αυλαία έχει πέσει ήδη... απ' την περασμένη Παρασκευή, οπότε κατέθεσε στην επιτροπή ο Νίκος Ανδρουλάκης και με αυτόν έκλεισε ο κατάλογος των μαρτύρων, και πλέον απομένει η έκδοση των πορισμάτων των κομμάτων για να ολοκληρωθεί το άρον-άρον κλείσιμο των εργασιών της επιτροπής.

Όπως ευθέως κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, Νίκος Καραθανασόπουλος, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες μεθοδεύσεις προκειμένου να μη δοθούν στη δημοσιότητα οι πορισματικές εκθέσεις των κομμάτων σχετικά τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Τις σκέψεις να χαρακτηριστούν απόρρητα τα πορίσματα επιβεβαίωσε εμμέσως σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των συντακτών στη Θεσσαλονίκη είπε ότι «υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που διέπει τον τρόπο συζητήσεων που αφορούν την λειτουργία μυστικών υπηρεσιών και αυτό ακολουθείται σε αυτή την περίπτωση».

Tο κυβερνητικό επιτελείο σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει τη δρομολόγηση συνεδρίασης στην Ολομέλεια κεκλεισμένων των θυρών για τη συζήτηση του πορίσματος της ΝΔ, με πρόσχημα ότι και οι διαδικασίες στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές χαρακτηρίστηκαν απόρρητες. Κατά το σχετικό άρθρο του Κανονισμού, η Oλoμέλεια της Boυλής και το τμήμα διακοπής των εργασιών της Βουλής μπορούν να αποφασίσουν να συνέλθουν σε μυστική συνεδρίαση ύστερα από αίτηση της κυβέρνησης ή πρόταση πoυ υπoγράφεται από 15 τoυλάχιστoν βoυλευτές.

«Ο σχεδιασμός Μητσοτάκη για μυστική συνεδρίαση της Ολομέλειας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ακραία και πρωτοφανή μεθόδευση φίμωσης των Ελλήνων βουλευτών, που δεν έχει τολμήσει κανείς στην Μεταπολίτευση» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ για το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού των πορισμάτων των κομμάτων ως «απόρρητα» για να μην ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, ξεκαθαρίζει: «είναι αυτονόητο πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν πρόκειται να συναινέσει στο κρυφτό του κ. Μητσοτάκη».

«Καταγγέλλουμε τη σχεδιαζόμενη μεθόδευση της κυβέρνησης για να μη δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων που θα υποβληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. Αυτή η επιλογή εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο της απαράδεκτης λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής για το κουκούλωμα και τον αποπροσανατολισμό με πρόσχημα το λεγόμενο απόρρητο. Το ΚΚΕ δεν θα ακολουθήσει αυτήν τη μεθόδευση και θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμά του γιατί η υπόθεση είναι σοβαρή, αφορά τις ελευθερίες του λαού και δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι», τονίζει στη δήλωσή του ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θα επιβεβαιώσει απλά αυτό που εξαρχής ήταν ολοφάνερο: ότι δηλαδή κάθε άλλο παρά να ρίξει φως στην υπόθεση ήθελε. Γι' αυτό και αρνήθηκε να καλέσει ως μάρτυρες στην Εξεταστική όλα τα πρόσωπα-κλειδιά που πρότεινε η αντιπολίτευση. Σε αυτά φυσικά συγκαταλέγεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, ο ανιψιός του Γρηγόρης Δημητριάδης και ο άνθρωπος πίσω απ' την Intellexa που εμπορεύεται το Predator Φέλιξ Μπίτζιος.

Η Ν.Δ. επέλεξε να καλέσει μόνο δύο πρώην διοικητές της ΕΥΠ, άσχετους με την υπόθεση (Θεόδωρος Δραβίλλας, Γιάννης Ρουμπάτης), για να κάνει αποτυχημένους συμψηφισμούς με το παρελθόν με την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα για την επένδυση του Κατάρ στη Ζάκυνθο. Κάλεσε και τη λεγόμενη «πέτρα του σκανδάλου», τον τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, που αρνήθηκε να πει κάτι ουσιαστικό, όπως και τον νυν διοικητή Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)