Ακάκιε, άσε τα μακαρόνια κάτω, θα φάνε οι πλούσιοι...

0


 Ακάκιε, άσε τα μακαρόνια κάτω, θα φάνε οι πλούσιοι

Στην αρχή μας είπαν ότι δεν μειώνουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα γιατί «τα πιο φτωχά νοικοκυριά τα καύσιμα τα χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο» και ότι μια μείωση φόρου «θα ωφελεί κατά κύριο λόγο τους πιο πλούσιους».

Η... δήλωση ανήκει στον Θόδωρο Σκυλακάκη.

Μετά μας είπαν ότι δεν μειώνουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα «για να μην κερδίσει περισσότερα ο κάτοχος της Καγιέν από τον φτωχό».

Η δήλωση ανήκει στον Άδωνη Γεωργιάδη.

*** Τη σκυτάλη πήρε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, γνωστός μόνο για τις εκτός τόπου και χρόνου δηλώσεις του, ο οποίος είπε ότι οι πλούσιοι καταναλώνουν περισσότερα μακαρόνια από τους φτωχούς. Κι αφού καταναλώνουν περισσότερο, γενικώς, αυτό σημαίνει περισσότερα έσοδα στο κράτος για τους φτωχούς.

Ογκόλιθος πολιτικής σκέψης… pic.twitter.com/GeNhKLKoq9


— Χατζηνικολας Δημ. (@xatzinikolas1) October 20, 2022

*** Και το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η συζήτηση γινόταν επί της πρότασης για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα διατροφής, όχι στους αστακούς και στο χαβιάρι. Και ο Κυρανάκης για να δικαιολογήσει την εμμονή της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στη μείωση που θα δώσει μεγάλη ανάσα στις λαϊκές και μεσαίες οικογένειες, είπε την παπάτζα που είπε.
Θα μου πεις, γιατί τώρα θα μάθουμε τον Κυρανάκη, δεν τον ξέραμε; Τον ξέραμε…

Τώρα που θα μπει ο χειμώνας, θα βράζουμε μισό πακέτο μακαρόνια Νο6 και ενώ θα καθόμαστε γύρω-γύρω από το μάτι της κουζίνας για να ζεσταθούμε, θα θυμόμαστε πως ο Τσίπρας αντάλλαξε τη Μακεδονία για τις συντάξεις.

Για να διαβασετε ολόκληρο το κείμενο από τη "Ντάμα", πατήστε ΕΔΩ...

πηγη documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)