«Υφάκι» και ειρωνείες...

0


 ...από Οικονόμου ενόψει της επίσκεψης των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα...

Με το γνωστό απαξιωτικό ύφος, το οποίο έχει εδώ και μήνες μετά την έκθεση-κόλαφο για την κατάταξη της χώρας μας όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζει την επικείμενη επίσκεψη αντιπροσωπείας των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα...

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι θα τους συναντήσει οπωσδήποτε και πως αναμένει «με μεγάλο ενδιαφέρον να του εξηγήσουν με ποια λογική έχουν τοποθετήσει 4-5 δικτατορίες και μια χώρα που δεν υπάρχει (τα κατεχόμενα στην Κύπρο, όπως εξήγησε) πάνω από την Ελλάδα στην ελευθερία του Τύπου».

Αποστολή των ΡΧΣ, με τον επικεφαλής του γραφείου σε Ε.Ε. και Βαλκάνια, Πάβολ Σζάλα, θα βρίσκεται στην Ελλάδα το διάστημα 9-11 Οκτωβρίου, την ώρα που συνεχίζονται οι μετασεισμοί από το σκάνδαλο υποκλοπών και παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με το Euractiv, ο Πάβολ Σζάλαϊ δήλωσε ότι «το δικαίωμα στην ενημέρωση στην Ελλάδα, μια βασική ευρωπαϊκή χώρα, έχει υποστεί τρομερές οπισθοδρομήσεις. Η εύρεση λύσεων είναι ακόμη πιο επείγουσα σε μια εποχή που οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες έρχονται αντιμέτωπες με τον προπαγανδιστικό πόλεμο της Ρωσίας». Πρόσθεσε ότι η αποστολή θα επικεντρωθεί στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και τη βιωσιμότητα του Τύπου στη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας.

Οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα προκάλεσαν την οργή του Μεγάρου Μαξίμου όταν δημοσίευσαν την τελευταία έκθεσή τους, που κατατάσσει την Ελλάδα στην 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου, έχοντας κατρακυλήσει 34 θέσεις. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)