Ο Κυριάκος (Πιερρακάκης) δεν είναι αθώος...

0


 Και πάμε τώρα στην ουσία όσων είπε ο Πιερρακάκης:


() Το 2% των συνολικών αναθέσεων που συνιστούν οι 475 απευθείας αναθέσεις (με το κόλπο των τεμαχισμών) είναι 475 συμβάσεις περισσότερες από όσες επιτρέπει η πολιτική ηθική. 
() Για όλες τις συμβάσεις -- απευθείας και μη -- πρέπει... να δοθούν λεπτομερείς εξηγήσεις σε ποιες εταιρίες πήγαν. Και ειδικότερα: Ποιες είναι οι εταιρίες, που έχουν έδρα, σε ποιο φορολογικό καθεστώς υπάγονται, πότε ιδρύθηκαν (μήπως λίγο πριν πάρουν την ανάθεση),ποια είναι η ακριβής μετοχική τους σύνθεση. Κι αν μέτοχοι των εταιριών είναι άλλες εταιρίες (ελληνικές η μη) ποια είναι τα προσωπα πίσω από αυτές.
() Υπάρχουν η όχι κυβερνητικά η κομματικά στελέχη που μετέχουν ως μετοιχοι σε αυτές τις εταιρίες; Συγγενικά τους πρόσωπα; Παρένθετα πρόσωπα που συνδέονται μαζί τους;
() Με ποια κριτήρια έγινε η (υπέρ)τιμολογηση ανάθεσης έργων για την πολυθρύλητη ψηφιοποίηση του ελληνικού δημοσίου που γίνεται εντέχνως με τρόπο ώστε να προκύπτουν συνεχώς διαφορά κενά που πρέπει να "γεμίσουν"με νέες αναθέσεις: Θα δώσει ο Υπουργός στη δημοσιότητα συγκριτικά στοιχεία από άλλες αντίστοιχου μεγέθους με τη δική μας;
() Τι ρόλο έπαιξε -- στην ουσία οχι στα λόγια -- ο Πιερρακακης στη χρηματοδότηση της ετσιρίας Οpinion Poll, των συμφερόντων Πίτσικα κι αλλων περιεργων προσώπων στον περίγυρο του πρωθυπουργού και της οικογενείας του;
() Είναι ο ίδιος ο Υπουργός η αλλά συγγενικά του πρόσωπα μέτοχοι εταιριών που συναλλάσσονται με το ελληνικό δημόσιο;
() Τέλος: Οι αναφορές Πιερρτακάκη στα θέματα εμβολιασμού και αντιμετώπισης του covid είναι φτηνιάρικες προσπάθειες συναισθηματικού εντυπωσιασμού. Το εν λόγω Υπουργείο κι ο επικεφαλής του με συνεχείς εξαιρέσεις απολάμβαναν μέχρι προ τίνος ειδικου καθεστώτος κι έκαναν όσα έκαναν απομυζώντας τον δημόσιο προϋπολογισμός εντελώς ανεξέλεγκτοι. Θα πρέπει δε ο Υπουργός να σιωπά αντί να κάνει παντιέρα την αυτονόητη άσκηση των καθηκόντων που του ανέθεσαν όχι οι Έλληνες πολίτες αλλά το φιλαράκι του ο πρωυπουργός.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης δεν είναι αθώος. Είναι υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό. Και ως άνθρωπος κλειδί  στην οργανωμενη  διασπάθιση τεράστιων κονδυλίων από το παρακράτος Μαξίμου συνένοχος για τη ληστεία σε βάρος  των Ελλήνων και της χώρας. 
Με εντολές που έδινε ο ίδιος ο Μητσοτάκης.
ΥΓ. Αν δε τα  26 εκατομμύρια ευρώ που πήγαν σε απευθείας αναθέσεις του εν λόγω Υπουργείου είχαν πάει -- όπως ζητούσαν κοινωνία, αντιπολίτευση και ειδικοί --  στη δημιουργία επιπλέον ΜΕΘ και την στελέχωση τους θα είχαν σωθεί μερικές χιλιάδες συμπολίτες μας. Για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)