Νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Ρίσι Σούνακ...


 Εδώ και λίγα λεπτά ο Ρίσι Σούνακ είναι με τον πλέον επίσημο τρόπο ο νέος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, αφού η Penny Mordaunt αποχωρεί από την κούρσα για την ηγεσία των Τόρις και υποστηρίζει τον Sunak...

Ο πρόεδρος της "Επιτροπής 1922" των Τόρις έκανε τις ανακοινώσεις

Ακούστηκαν δυνατές επευφημίες και χτυπήματα στα τραπέζια από τους Συντηρητικούς βουλευτές στην αίθουσα, καθώς ο Sir Graham Brady ανακοίνωσε ότι έλαβαν μόνο μία υποψηφιότητα για τον νέο αρχηγό του κόμματος. Ως εκ τούτου, δήλωσε ότι ο Ρίσι Σούνακ είναι ο επόμενος αρχηγός του κόμματος και είπε ότι θα απευθυνθεί στους βουλευτές των Τόρις σύντομα.

Ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών θα είναι ο διάδοχος της Λιζ Τρας στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και καλείται να επαναφέρει την κανονικότητα σε μία χώρα που βρέθηκε σε πολιτική δίνη το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας των επιλογών της προκατόχου του.  Ο κ. Σουνάκ τις επόμενες ώρες θα έχει συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο Γ' προκειμένου να αναλάβει και επίσημα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Παράλληλα γίνεται ο νεότερος και πρώτος μη λευκός ένοικος στη Ντάουνινγκ Στριτ. 

protothema.gr