Φονική έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας: Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συγκαλεί ο Πούτιν


Ο Ρώσος πρόεδρος ανέθεσε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας την επίβλεψη της γέφυρας

Στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ανέθεσε την επίβλεψη της γέφυρας της Κριμαίας ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος, στον απόηχο της ανατίναξής της πρωί του Σαββάτου, αποφάσισε να συγκαλέσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας.

Ειδικότερα, κατά τη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Ρώσο Πρόεδρο στη Μόσχα, αύριο, Δευτέρα 10.10, αναμένεται να δοθούν περισσότερες οδηγίες...

αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις, σχετικά με το περιστατικό της ισχυρότατης έκρηξης στη γέφυρα, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο οδηγός του «μοιραίου» φορτηγού. «Αύριο ο Πρόεδρος έχει προγραμματιστεί να έχει συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Θα σας ενημερώσουμε μετά για τα αποτελέσματα [της συνάντησης]», πρόσθεσε.

Στη συνάντηση είναι πολύ πιθανό να συζητηθεί (και) η χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου, καθώς, όπως έχουμε αποκαλύψει, πληροφορίες αναφέρουν πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προωθήσει 17 πυραύλους Iskander στην ανατολική Ουκρανία, καθώς και άγνωστο αριθμό ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία μπορούν να φέρουν τέτοια πυρομαχικά, σε αεροπορική βάση στην Λευκορωσία.

Δεν είναι, άλλωστε, και λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως το σημερινό, πολύνεκρο χτύπημα σε συγκρότημα κατοικιών στη Ζαπορίζια αποτελεί ένα είδος «αντιποίνων» από ρωσικής πλευράς, για το πλήγμα στη γέφυρα.

Θυμίζουμε πως το χθες το πρωί ένα φορτηγό εξερράγη στη γέφυρα της Κριμαίας, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν δύο τμήματα του οδικού άξονα προς τα ανατολικά. Μετά το περιστατικό συστάθηκε κυβερνητική επιτροπή υπό την προεδρία του Ρώσου αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Marat Khusnullin. Σήμερα, Κυριακή, η σιδηροδρομική κυκλοφορία έχει, πλέον, αποκατασταθεί στη γέφυρα, που άνοιξε και πάλι εν μέρει για λεωφορεία και αυτοκίνητα.