Η Ρωσία έχασε κι άλλη πόλη στην Ουκρανία - Χρήση πυρηνικών ζητά ο ηγέτης της Τσετσενίας

Anthony
0
 Τα στρατεύματα της Ρωσίας εγκατέλειψαν τη Λιμάν για να μην περικυκλωθούν. 

Στην ανακοίνωση ότι τα στρατεύματά της αποσύρθηκαν από την πόλη Λιμάν στην ανατολική Ουκρανία προκειμένου να αποφύγουν να περικυκλωθούν από τον ουκρανικό στρατό, προχώρησε σήμερα, Σάββατο (1/10) η Ρωσία, επιβεβαιώνοντας ότι υπέστη μία ακόμη ήττα στο πεδίο.


«Υπό την απειλή να βρεθούν περικυκλωμένα, τα συμμαχικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από την πόλη Κράσνι Λιμάν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χρησιμοποιώντας το ρωσικό όνομα της πόλης.

«1η Οκτωβρίου. Ξεδιπλώνουμε τη σημαία μας και την τοποθετούμε στη γη μας. Η Λιμάν θα είναι ουκρανική», δήλωσε ένας από τους στρατιώτες προτού τοποθετήσει τη σημαία πάνω σε μια ταμπέλα που έγραφε «Λιμάν» στον δρόμο προς την πόλη.

 

Καντίροφ σε Πούτιν: Η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μικρής ισχύος

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης της Τσετσενίας και σύμμαχος του rώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μικρής ισχύος πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, μετά τις νέες ήττες που υπέστη στο πεδίο της μάχης.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, στην οποία επικρίνει τους ρώσους διοικητές επειδή εγκατέλειψαν την πόλη Λιμάν στην ανατολική Ουκρανία, ο Καντίροφ γράφει: «Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις μεθοριακές περιοχές και τη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων».

Μπορέλ: Σχεδόν αδύνατος ο τερματισμός του πολέμου μετά την προσάρτηση από τη Ρωσία ουκρανικών περιοχών

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ εκτίμησε σήμερα ότι η προσάρτηση από τη Μόσχα τεσσάρων κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας καθιστά «σχεδόν» αδύνατο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Η χθεσινή ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την προσάρτηση των επαρχιών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα στο ρωσικό έδαφος καθιστά «πολύ πιο δύσκολο, σχεδόν αδύνατο τον τερματισμό του πολέμου», σχολίασε ο Μπορέλ μιλώντας στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο RTVE.

«Η Ρωσία χάνει» τον πόλεμο, πρόσθεσε ο ίδιος. «Έχει χάσει σε πολιτικούς και ηθικούς όρους», αλλά «η Ουκρανία δεν έχει ακόμη κερδίσει», επεσήμανε ο Μπορέλ σε ομιλία του που εκφώνησε λίγο αργότερα σε φόρουμ στην Λα Τόσα της Γαλικίας, όπου υπερασπίστηκε τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Μόσχα η ΕΕ και τη στρατιωτική βοήθεια που προσφέρει στο Κίεβο.

«Πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό» και «να κάνουμε τον κόσμο να συνειδητοποιήσει τους λόγους και τις επιπτώσεις αυτού του πολέμου», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι η Βραζιλία και η Ινδία απείχαν από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψηφίσματος το οποίο καταδίκαζε την προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Μπορέλ, οι Ευρωπαίοι δημιούργησαν «έναν κήπο» που «περιστοιχίζεται από ζούγκλα».

«Αν δεν θέλουμε η ζούγκλα να εισβάλει στον κήπο, (…) θα πρέπει να εμπλακούμε», προειδοποίησε, καλώντας την Ευρώπη να ενισχύσει τις στρατιωτικές της ικανότητες. «Δεν πρόκειται για ένα καπρίτσιο (…) είναι αναγκαίο, απαραίτητο για την επιβίωση», υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Πηγή:https://www.ieidiseis.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)