Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Σε προπληρωμένες κάρτες τα «τροφεία» στα κρατικά ΜΜΕ...


 Με την υπογραφή του κειμένου συλλογικής σύμβασης εργασίας με πέντε από τα έξι πρωτοβάθμια σωματεία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης έληξε η εκκρεμότητα της παροχής αυξήσεων στους εργαζόμενους των... κρατικών Μέσων Ενημέρωσης. 

Στο πρότυπο της σύμβασης με την ΕΣΗΕΑ, τα σωματεία της ΕΡΤ αποδέχθηκαν τα κουπόνια-«τροφεία» για το 2022 και 2023, αντί για αυξήσεις. 

Αντίστοιχη μέθοδος θα ακολουθηθεί και στα άλλα κρατικά Μέσα, όπως το ΑΠΕ και τα δημοτικά ΜΜΕ.

Η ΕΡΤ προϋπολογίζει δαπάνη για το σύνολο των «τροφείων» για δύο χρόνια ύψους 100.000 ευρώ. Τα ποσά –5 ευρώ ανά εργάσιμη ημέρα– θα μπαίνουν σε προπληρωμένη κάρτα, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους δαπάνες. 

Εκεί θα ενταχθούν και τα ποσά για τις επιταγές Χριστουγέννων και Πάσχα. Οι υπάλληλοι της ΕΡΤ ευελπιστούν πως θα λάβουν αναδρομικά τα «τροφεία» του 2022 μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου...

typologies.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.