Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Διαφοροποιείται η «Ομπρέλα»...


...στο θέμα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ...

Ως λανθασμένη χαρακτηρίζουν τα στελέχη της «Ομπρέλας», την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την ένταξη της Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. 

Όπως... αναφέρουν, είχαν εκφράσει τις διαφωνίες τους στην ηγεσία του κόμματος, ώστε να αποτελέσουν «αντικείμενο εσωκομματικού διαλόγου και προβληματισμού». Ωστόσο, αυτό δεν έχει αποδεκτό, «με αποτέλεσμα το κόμμα μας να λάβει τη λανθασμένη, κατά τη γνώμη μας, απόφαση να υπερψηφίσει την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ», σημειώνουν επίσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, είχε αναφέρει ότι η απόφαση για ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι σεβαστή, καθώς ανήκει στον φινλανδικό λαό. Ωστόσο, είχε τονίσει πως δεν θα πρέπει να οδηγεί σε παραβίαση των αρχών της Φινλανδίας όσον αφορά την τήρηση του κράτους δικαίου και τη διατήρηση του εμπάργκο όπλων σε χώρες που διενεργούν επιθετικές επιχειρήσεις, όπως η Τουρκία.

«Κυρίως, δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε παζάρια του ΝΑΤΟ για πώληση αεροσκαφών στην Τουρκία, δεδομένων των επιθετικών ενεργειών της στο Αιγαίο», είχε υπογραμμίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι σήμερα η Σουηδία ικανοποίησε ένα από τα βασικά αιτήματα της Άγκυρας για να συναινέσει στην ένταξή της στο ΝΑΤΟ: Επέτρεψε εκ νέου τις εξαγωγές όπλων και πολεμικού υλικού στην Τουρκία, σύμφωνα με την αρμόδια για Αρχή για τις εξαγωγές όπλων στη χώρα.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.