Κολωνός: Πειθαρχική έρευνα σε 6 δικηγόρους για την υπόθεση της 12χρονης

Anthony
Κολωνός: Πειθαρχική έρευνα σε 6 δικηγόρους για την υπόθεση της 12χρονης
Αφορμή για τον πειθαρχικό έλεγχο αποτέλεσε η διαρροή προανακριτικού υλικού για την υπόθεση του Κολωνού.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Ζήσης Κωνσταντίνου, μετά από σχετικό αίτημα του προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού, διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από έξι δικηγόρους που έχουν χειριστεί την υπόθεση του Κολωνού μέχρι σήμερα.

Αφορμή για τον πειθαρχικό έλεγχο αποτέλεσε η διαρροή προανακριτικού υλικού της μυστικής προδικασίας, αλλά και οι δηλώσεις που εμφιλοχώρησαν στην εν λόγω υπόθεση.

Νέα εισαγγελική έρευνα προκαλεί η υπόθεση της 12χρονης

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκων και της παραβίασης δικαστικού απορρήτου για την υπόθεση της ανήλικης.

Με βάση την παραγγελία, εάν διαπιστωθεί ότι έχει διακινηθεί τέτοιο υλικό, θα διερευνηθεί ποια είναι τα πρόσωπα που το διακίνησαν ώστε να διωχθούν ποινικά.

 Πηγή:https://www.ieidiseis.gr