ΔΥΠΑ - ΟΑΕΔ: Ο διοικητής έδωσε αύξηση 1.000 ευρώ στον εαυτό του...

0

 
Tην ώρα που θεσπίζονται σκληρές ποινές και πρόστιμα που θα φτάνουν έως και τα 10.000 ευρώ στους ανέργους, ο διοικητής του ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) αύξησε προκλητικά τον μισθό του κατά 1.000 ευρώ. 

 Όπως αποκάλυψε... ο Σύλλογος Εργαζομένων, ο διοικητής Σπύρος Πρωτοψάλτης, «ο οποίος με ύφος αυστηρό και απειλητικό απευθύνεται σε υπηρεσιακούς παράγοντες, όταν δεν φωτογραφίζεται (!), κατάφερε να αυξήσει τον μισθό του κατά 1.000 ευρώ». Ο Σύλλογος προσθέτει με νόημα ότι «ο ίδιος αυτός κ διοικητής θα κυνηγά και θα διαγράφει για 2 χρόνια τους ανέργους που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις». Παρέμβαση για το θέμα έκαναν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με πρωτοβουλία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, καταγγέλλοντας την προκλητική αύξηση και τις απαράδεκτες πρακτικές κομματικοποίησης της υπηρεσίας.

Όπως επισημαίνουν, «είναι ανεπίτρεπτο και προκλητικό την ώρα που χιλιάδες άνεργοι απειλούνται με την επιβολή υπέρογκων προστίμων και εν μέσω της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας που ανατροφοδοτείται από την κυβερνητική πολιτική, ο διοικητής της ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ να δίνει αύξηση 1.000 ευρώ στον εαυτό του».

Μάλιστα οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι ο διοικητής του ΔΥΠΑ ανέβασε προπαγανδιστική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για συγκριτικά «σχετικά με τις θέσεις εργασίας με τρόπο παρουσίασης και λογική κομματικής εκμετάλλευσης σχετικά με την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και την παρούσα της ΝΔ που δεν αρμόζει σε δημόσιο οργανισμό!».

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καλεί για εξηγήσεις στη Βουλή τον Κωστή Χατζηδάκη, τον οποίο ρωτούν:

«Αποδέχεται την απαράδεκτη και προκλητική αύξηση του μισθού του Διοικητή της ΔΥΠΑ /ΟΑΕΔ;

Προτίθεται να επαναφέρει στην τάξη τον Διοικητή της ΔΥΠΑ και να κατέβει άμεσα η απαράδεκτη “προπαγανδιστική” ανάρτηση από την ιστοσελίδα του Οργανισμού;

Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να σταματήσουν πρακτικές κομματικοποίησης του Οργανισμού;»

Αναλυτικά η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:

«Σε περίοδο συνεχούς αύξησης του πληθωρισμού, ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας, και ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιβάλλει σκληρές ποινές και υψηλά πρόστιμα σε ανέργους σε περίπτωση που αρνηθούν προτεινόμενες θέσεις εργασίας, ο Διοικητής της ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ, προχώρησε στην προκλητική αύξηση του μισθού του κατά 1.000€ το μήνα!  


Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στη συνεχή προσπάθεια κομματικοποίησης του Οργανισμού από τον Διοικητή της ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ, διαχωρισμού των υπαλλήλων ανάλογα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλλά και την τοποθέτηση προϊσταμένων και διευθυντών με μοναδικό κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα. Επιπρόσθετα, καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους η λειτουργία του Διοικητή ως “κομματάρχη” της Ν.Δ.


Η παραπάνω λογική και πρακτική του Διοικητή της ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ αποτυπώνεται και στην ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ συγκριτικών στοιχείων σχετικά με τις θέσεις εργασίας με τρόπο παρουσίασης και λογική κομματικής εκμετάλλευσης σχετικά με την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και την παρούσα της Ν.Δ. που δεν αρμόζει σε δημόσιο οργανισμό!



Δεδομένου ότι, είναι ανεπίτρεπτο και προκλητικό την ώρα που χιλιάδες άνεργοι απειλούνται με την επιβολή υπέρογκων προστίμων και εν μέσω της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας που ανατροφοδοτείται από την κυβερνητική πολιτική,  ο Διοικητής της ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ να δίνει αύξηση 1.000€ στον εαυτό του.


Δεδομένου ότι, η προσπάθεια κομματικοποίησης δημόσιας υπηρεσίας είναι ανεπίτρεπτη και φέρνει στο νου σκοτεινές εποχές του παρελθόντος.


Δεδομένου ότι, η τοποθέτηση προϊσταμένων και διευθυντών σύμφωνα με την κομματική τους ταυτότητα είναι απαράδεκτη και αντίκειται στις βασικές αρχές της αξιοκρατίας και της χρηστής διοίκησης.


Δεδομένου ότι, ο Διοικητής ενός δημόσιου Οργανισμού οφείλει να λειτουργεί με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι το κομματικό.


Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:


1. Αποδέχεται την απαράδεκτη και προκλητική αύξηση του μισθού του Διοικητή της ΔΥΠΑ /ΟΑΕΔ;


2. Προτίθεται να επαναφέρει στην τάξη τον Διοικητή της ΔΥΠΑ και να κατέβει άμεσα η απαράδεκτη “προπαγανδιστική” ανάρτηση από την ιστοσελίδα του Οργανισμού;


3. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να σταματήσουν πρακτικές κομματικοποίησης του Οργανισμού;


Οι ερωτώντες Βουλευτές


Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα


Αβραμάκης Λευτέρης

Αγαθοπούλου Ειρήνη

Αθανασίου Νάσος

Αλεξιάδης Τρύφων

Αναγνωστοπούλου Σία

Αυγέρη Δώρα

Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος

Βαρδάκης Σωκράτης

Βαρεμένος Γιώργος

Βέττα Καλλιόπη

Γκαρά Νατάσα

Γκιόλας Γιάννης

Δρίτσας Θοδωρής

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Ηγουμενίδης Νίκος

Θραψανιώτης Μανόλης

Καλαματιανός Διονύσης

Κασιμάτη Νίνα

Καφαντάρη Χαρά

Κόκκαλης Βασίλης

Λάππας Σπύρος

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χάρης

Μάρκου Κώστας

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπαλάφας Γιάννης

Μπάρκας Κώστας

Μπουρνούς Γιάννης

Μωραΐτης Θάνος

Νοτοπούλου Κατερίνα

Παπαδόπουλος Σάκης

Παπαηλιού Γιώργος

Παπανάτσιου Κατερίνα

Παππάς Νίκος

Πέρκα Πέτη

Πούλου Γιώτα

Ραγκούσης Γιάννης

Σαρακιώτης Γιάννης

Σκουρλέτης Πάνος

Σκουρολιάκος Πάνος

Σκούφα Μπέττυ

Συρμαλένιος Νίκος

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νίκος

Φωτίου Θεανώ

Χατζηγιαννάκης Μίλτος

Χρηστίδου Ραλλία»

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)