ΗΠΑ: Αποζημίωση σχεδόν $1 δισ. στις οικογένειες των θυμάτων του Σάντι Χουκ από Άλεξ Τζόουνς του Infowars

0

 
Ποσό 965 εκατ. δολαρίων καλείται να πληρώσει ο Αμερικανός συνωμοσιολόγος και ιδιοκτήτης του Infowars, Άλεξ Τζόουνς, στις οικογένειες των θυμάτων από την επίθεση στο σχολείο Σάντι Χουκ (Sandy Hook) το 2012, μετά από σχετική απόφαση ενόρκων στην πολύκροτη δίκη που έληξε χθες, όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.

Ο Αμερικανός παρουσιαστής είχε ισχυριστεί πολλαπλές φορές από την πλατφόρμα του πως η επίθεση στο δημοτικό σχολείο που σκόρπισε το θάνατο σε 20 μαθητές και 6 δασκάλους ήταν «φάρσα». Η απόφαση των ενόρκων αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη δικαστική ήττα κατά του Τζόουνς σε σχέση με την επίθεση. Ο ίδιος έχει επανειλημένως και επί χρόνια ισχυριστεί πως οι οικογένειες των θυμάτων που εμφανίζονταν στην τηλεόραση δεν ήταν παρά ηθοποιοί και πως όλη η υπόθεση έχει ως στόχο να αφαιρεθεί το δικαίωμα της οπλοκατοχής από τους Αμερικανούς...

Στενοί συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν στη δική πως τα τελευταία χρόνια έχουν δεχθεί απειλές κατά της ζωής τους από οπαδούς του Τζόουνς που πιστεύουν τους ισχυρισμούς του.

Τη μήνυση κατά του Τζόουνς είχαν καταθέσει οι οικογένειες πέντε εκ των παιδιών και τριών εκ των δασκάλων που έχασαν τη ζωή τους, αλλά και ενός πράκτορα του FBI που ήταν από τους πρώτους που είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος. Σημειώνεται πως το περασμένο Αύγουστο δικαστήριο του Τέξας - μέσω των ενόρκων του - είχε αποφασίσει εις βάρος του Τζόουνς και τον είχε διατάξει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 50 εκατ. δολαρίων σε κάθε γονέα που έχασε παιδί στην επίθεση.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)