Twitter: «Πράσινο» φως από τους μετόχους για την εξαγορά των 44 δισ. από τον Μασκ

 
Οι μέτοχοι του Τwitter ψήφισαν την Τρίτη και αποφάσισαν να εγκρίνουν την προσφορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Έλον Μασκ για την εξαγορά της εταιρείας σύμφωνα με το CNBC.

Η ψηφοφορία έρχεται τη στιγμή που ο Μασκ επιδιώκει να ακυρώσει τη συμφωνία, καθώς έχει έντονες αμφιβολίες για το ποσοστό ψεύτικων λογαριασμών που αναφέρει το Twitter, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η εταιρεία δεν ήταν τόσο ειλικρινής στις εξηγήσεις της...

Από την πλευρά του, το Twitter ισχυρίστηκε ότι λιγότερο από το 5% των καθημερινών ενεργών χρηστών που έχουν έσοδα από την πλατφόρμα είναι ανεπιθύμητοι ή ψεύτικοι λογαριασμοί και παρείχε στον ιδιοκτήτη της Tesla «πολλές πληροφορίες που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της συμφωνίας».

Yπενθυμίζεται πως η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης μήνυσε τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο για «φερόμενη παραβίαση της συμφωνίας τους» ενώ η υπόθεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ, με τη δίκη να αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 17/10.

Την Παρασκευή, η νομική ομάδα του ιδιοκτήτη της Τesla έστειλε επιστολή στοv τεχνολογικό κολοσσό, αναφέροντας έναν ακόμη λόγο για να ακυρώσει την προτεινόμενη εξαγορά. Η ομάδα του Μασκ ισχυρίστηκε ότι η πληρωμή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που κατέβαλε το Twitter στον πληροφοριοδότη Peiter «Mudge» Zatko παραβίασε τους όρους της συμφωνίας.

Ο Zatko ισχυρίστηκε τον περασμένο μήνα «ακραίες, τρομερές ελλείψεις» από την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με το απόρρητο, την ασφάλεια και τον έλεγχο περιεχομένου. Η τελευταία επιστολή του Μασκ είναι η τρίτη του απόπειρα να ακυρώσει τη συμφωνία με το Twitter, η οποία κρίθηκε «ανυπόστατη».