Twitter: Ανυπόστατη και η 3η επιστολή Μασκ για την ακύρωση της εξαγοράς - Στα «χέρια» των μετόχων η απόφαση


Δεν παραβίασε καμία από τις υποχρεώσεις της πληρώνοντας τον πληροφοριοδότη Peiter Zatko, ανακοίνωσε η Twitter, όσον αφορά την εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων που πρότεινε ο Έλον Μασκ, αφού ο δισεκατομμυριούχος έστειλε και τρίτη επιστολή προσπαθώντας να ακυρώσει τη συμφωνία.

Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιβάλει τη συμφωνία και να κλείσει τη συναλλαγή με την τιμή και τους όρους που έχουν συμφωνηθεί με τον Μασκ, σύμφωνα με την κατάθεση της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Οι μέτοχοι του Twitter θα ψηφίσουν την Τρίτη εάν θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν την προσφορά εξαγοράς του Μασκ, με το διοικητικό συμβούλιο της να τους έχει προτρέψει στο παρελθόν να εγκρίνουν την πώληση της εταιρείας.

Την Παρασκευή, η νομική ομάδα του Μασκ έστειλε επιστολή στο Twitter, αναφέροντας έναν ακόμη λόγο για να ακυρώσει την προτεινόμενη εξαγορά. Η ομάδα του Μασκ ισχυρίστηκε ότι η πληρωμή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που κατέβαλε το Twitter στον πληροφοριοδότη Peiter "Mudge" Zatko παραβίασε τους όρους της συμφωνίας.

Ο Zatko ισχυρίστηκε τον περασμένο μήνα «ακραίες, τρομερές ελλείψεις» από την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με το απόρρητο, την ασφάλεια και τον έλεγχο περιεχομένου.

Η τελευταία επιστολή του Μασκ είναι η τρίτη του απόπειρα να ακυρώσει τη συμφωνία με το Twitter.

Η νομική ομάδα του CEO της Tesla κατέθεσε για πρώτη φορά στις 8 Ιουλίου στην SEC για τον τερματισμό της εξαγοράς, υποστηρίζοντας ότι «το Twitter δεν συμμορφώθηκε με τις συμβατικές του υποχρεώσεις».

Μια δεύτερη επιστολή στις 29 Αυγούστου ανέφερε τους ισχυρισμούς του Zatko ως λόγο για τον οποίο η συμφωνία δεν έπρεπε να προχωρήσει.

Στην επιστολή της Παρασκευής, η νομική ομάδα του Μασκ ανέφερε ότι μια υποτιθέμενη πληρωμή 7,75 εκατ. δολαρίων στον Zatko από το Twitter αποτελεί άλλη μια παραβίαση της συμφωνίας εξαγοράς.

Το Twitter από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι δεν έχει παραβιάσει καμία από τις υποχρεώσεις του.

«Το Twitter δεν έχει παραβιάσει καμία από τις δηλώσεις ή τις υποχρεώσεις του βάσει της Συμφωνίας και μετά τη λήψη της έγκρισης των μετόχων του Twitter στην ειδική συνεδρίασή του στις 13 Σεπτεμβρίου 2022, θα πληρούνται όλοι οι όροι που προηγούνται του κλεισίματος της Συγχώνευσης».

Το ιστορικό της διαμάχης

Το «σίριαλ» μεταξύ Twitter και Μασκ έχει γίνει πολύ περίπλοκο. Ο Μασκ πρότεινε αρχικά την αγορά της εταιρείας τον Απρίλιο, και μετά από κάποια αντίσταση, το Twitter συμφώνησε.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, ο Μασκ άρχισε να διαμαρτύρεται ότι ο αριθμός των ψεύτικων ή ανεπιθύμητων λογαριασμών στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι μεγαλύτερος από αυτόν που αποκαλύπτεται.

Το Twitter και ο Μασκ θα αντιπαρατεθούν σε δίκη στις 17 Οκτωβρίου στο Ντέλαγουερ για να επιλύσουν την προσπάθεια του Μασκ να ακυρώσει την εξαγορά της εταιρείας, εκτός εάν πρώτα καταλήξουν σε συμφωνία.

Το θέμα περιπλέκεται από την ψηφοφορία των μετόχων του Twitter την Τρίτη που θα μπορούσε να δώσει «πράσινο φως» για την εξαγορά, αλλά η δικαστική υπόθεση εξακολουθεί να «κρέμεται» πάνω από τη συμφωνία.