Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Tesla: Σκέψεις για εργοστάσιο επεξεργασίας λιθίου για μπαταρίες στο Τέξας

 
Η Tesla εξετάζει την πιθανότητα κατασκευής ενός εργοστασίου επεξεργασίας υδροξειδίου του λιθίου για μπαταρίες, στον κόλπο του Τέξας.

Aν τελικά γίνει πράξη, η μονάδα διύλισης υδροξειδίου του λιθίου για μπαταρίες που θα είναι «η πρώτη του είδους της στη Βόρεια Αμερική» σύμφωνα με την εταιρεία του Έλον Μασκ, θα επεξεργάζεται υλικά που τελικά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή μπαταριών.

Τον Απρίλιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, είχε δηλώσει ότι η Tesla μπορεί να χρειαστεί να εισέλθει στη βιομηχανία εξόρυξης και διύλισης απευθείας, σε μεγάλη κλίμακα, καθώς οι τιμές του λιθίου κινούνται «σε τρελά επίπεδα» και μόνο φέτος αυξήθηκαν κατά 120%.

Η επερχόμενη κίνηση της Tesla να γίνει από τους σοβαρούς παίκτες στην εν λόγω βιομηχανία δεν αποκλείεται να συνδέεται και με το γεγονός πως η Κίνα ελέγχει περισσότερο από το ήμισυ της παγκόσμιας επεξεργασίας και διύλισης λιθίου ενώ οι ΗΠΑ μόλις το 1% όπως αναφέρει το CNBC.

Εάν εγκριθεί η αίτηση της Tesla, η κατασκευή θα μπορούσε να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και το έργο να φτάσει σε «εμπορικές δραστηριότητες» έως το τέταρτο τρίμηνο του 2024, αν και ο μόνος τρόπος για να είναι βιώσιμο το έργο σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι εάν το Τέξας της δώσει φορολογικές ελαφρύνσεις όπως ορίζει η νοοθεσία.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η Tesla εξακολουθεί να «αξιολογεί τη σκοπιμότητα αυτού του έργου» και «έχουν ξεκινήσει μόνο πολύ προκαταρκτικές δραστηριότητες ανάπτυξης», όμως οι μετοχές της εταιρίας του Μασκ ανέβηκαν 2,3% στο άκουσμα της είδησης.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.