Reuters: Κίνδυνος για μπλακ άουτ στην κινητή τηλεφωνία....

0

 
Η απόφαση της Ρωσίας να κλείσει τις στρόφιγγες που διανέμουν φυσικό αέριο σε ευρωπαϊκές χώρες, φαίνεται να έχει άμεσο αντίκτυπο και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για αποφυγή διακοπών στην κινητή τηλεφωνία...

Αντιμέτωπη με το δυσοίωνο σενάριο ενός πιθανού μπλακ άουτ στην κινητή τηλεφωνία, φαίνεται πως βρίσκεται η Ευρώπη, καθώς οι επιπτώσεις του ρωσικού μπλόκου στο φυσικό αέριο δεν περιορίζονται μόνο σε αυτές που είναι ήδη γνωστές.

Το άλλοτε αδιανόητο αυτό ενδεχόμενο, πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί και ρεαλιστικό φέτος το χειμώνα, με αναλυτικό δημοσίευμα του Reuters να εξηγεί τους λόγους.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες θα παραμείνουν "ζωντανές" ακόμη και αν οι διακοπές ρεύματος καταλήξουν να εξαντλήσουν τις εφεδρικές μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες στις χιλιάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια.

Σημειώνεται ότι η Ευρώπη έχει σχεδόν μισό εκατομμύριο ασυρμάτους τηλεπικοινωνιών, με τους περισσότερους εξ αυτών να διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες που διαρκούν περίπου 30 λεπτά για να λειτουργήσουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Η Ευρώπη ψάχνει λύσεις

Στη Γαλλία προτάθηκε ένα σχέδιο από τον διανομέα ηλεκτρικής ενέργειας Enedis, το οποίο περιλαμβάνει πιθανές διακοπές ρεύματος έως και δύο ωρών στο χειρότερο σενάριο, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Τα γενικά μπλακ άουτ θα επηρεάσουν μόνο τμήματα της χώρας εκ περιτροπής, ενώ βασικές υπηρεσίες όπως τα νοσοκομεία, η αστυνομία και η κυβέρνηση δεν θα επηρεαστούν, πρόσθεσαν οι πηγές.

Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ της γαλλικής κυβέρνησης, της Enedis και φορέων εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Η Γαλλική Ομοσπονδία Τηλεπικοινωνιών (FFT), ομάδα λόμπι που εκπροσωπεί τις εταιρείες Orange, Bouygues Telecom και SFR της Altice, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Enedis, καθώς δεν μπόρεσε να προστατεύσει τις κεραίες από τις διακοπές ρεύματος.

Από την πλευρά της, η Enedis ισχυρίστηκε στο Reuters ότι, σε περίπτωση διακοπών, όλοι οι πελάτες αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι μπορεί να απομονώσει τμήματα του δικτύου για να εξυπηρετήσει πελάτες με προτεραιότητα, όπως τα νοσοκομεία ή ο στρατός.

"Ίσως να βελτιώσουμε τις γνώσεις μας αναφορικά με το θέμα αυτό μέχρι το χειμώνα, αλλά δεν είναι εύκολο να απομονωθεί μια κεραία κινητής τηλεφωνίας (από το υπόλοιπο δίκτυο)", δήλωσε αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)