Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

«Λευκός καπνός» στη Lufthansa: «Παγώνουν» τις απεργίες οι πιλότοι - Έρχεται αύξηση μισθών

 
Οι πιλότοι της Lufthansa συμφώνησαν να μην απεργήσουν μέχρι τα μέσα του 2023 στο πλαίσιο μιας αρχικής συμφωνίας που περιλαμβάνει αύξηση μισθού κατά 980 ευρώ με την διοίκηση της εταιρείας.

Η πρωταρχική συμφωνία προβλέπει πως τα πληρώματα θα λάβουν αύξηση στη βασική μηνιαία αμοιβή τους κατά 490 ευρώ σε δύο στάδια, με αναδρομική ισχύ από την 1η Αυγούστου 2022 και από την 1η Απριλίου 2023, σύμφωνα με το Reuters.

«Οι συλλογικές συμβάσεις είναι ακόμη ανοιχτές, αλλά τα σημεία προς διαπραγμάτευση μπορούν τώρα να συζητηθούν σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης», όπως δήλωσε ο Matthias Baier, εκπρόσωπος του συνδικάτου Vereinigung Cockpit (VC)....

Η απεργία των πιλότων στη Lufthansa στις 2 Σεπτεμβρίου οδήγησε στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων, επιδεινώνοντας περαιτέρω ένα καλοκαίρι «ταξιδιωτικού χάους».

Οι απεργίες και οι ελλείψεις προσωπικού έχουν ήδη αναγκάσει αρκετές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Lufthansa, να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν μεγάλες ουρές σε κεντρικά αεροδρόμια και απογοητεύοντας τους ανθρώπους που επιθυμούσαν να ξεκινήσουν ξανά τα ταξίδια μετά τα lockdown για την COVID-19.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.