Κακοκαιρία: Live η πορεία της - Καταιγίδες σήμερα στην Αθήνα

Anthony

 


Ούτε και σήμερα θα λείπουν από το καιρικό μενού οι μπόρες και οι καταιγίδες στην Αττική. 

Αίθριο καιρό έως και το μεσημέρι θα έχει η Αττική, ωστόσο έως το απόγευμα αναμένεται νέος γύρος καταιγίδων στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ωστός από τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

LIVE οι καταιγίδες:



Η μετεωρολόγος του Mega, κυρία Χριστίνα Ρήγου στη σημερινή της πρόγνωση αναφέρει πως την Πέμπτη θα επικρατήσει λιακάδα σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπική συννεφιά. Αραιή στα νησιά του Αιγαίου, αραιή και στα ηπειρωτικά. Όσο ανεβαίνουμε υψόμετρο η συννεφιά θα γίνεται προς το μεσημέρι πιο πυκνή. Έτσι, στα ορεινά όλης της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί και πάλι στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο φαίνεται να συνεχίζονται και τη νύχτα οι βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες θα είναι και δυνατές, στη Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, σε περιοχές που βλέπουν στο Αιγαίο και τον Θερμαϊκό.

Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά. Θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 32 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 34 στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο και στο Ιόνιο δε θα ξεπεράσουν τους 30 – 32 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Στα δυτικά και βόρεια κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 – 33 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 2 – 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σε νοτιάδες.

Πρόγνωση για Παρασκευή

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα και κατά τόπους πιθανόν να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά, το νότιο και ανατολικό Αιγαίο τους 30 με 32 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου τους 28 με 30 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για Σάββατο

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Πρόγνωση για Κυριακή

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Πρόγνωση για Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και στο νοτιοανατολικό πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.\

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr