Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Ιταλία: Η κυβέρνηση αναζητά έναν αξιόπιστο αγοραστή για την αεροπορική Ita

 
Έναν αξιόπιστο αγοραστή αναζητά η ιταλική κυβέρνηση για την αεροπορική εταιρεία Ita, η οποία δημιουργήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο (όταν έκλεισε η Alitalia), σε μια διαπραγμάτευση που δεν προϋποθέτει και υποχρεωτική πώλησή της.

Σήμερα, έγινε μια επιλογή καθοριστικής σημασίας. Η προνομιακή διαπραγμάτευση για την πώληση της αεροπορικής εταιρείας, θα γίνει με συμμαχία, στην οποία συμμετέχουν η Air France, η αμερικανική εταιρεία Delta Airlines και το αμερικανικό fund Centares. Ουσιαστικό ενδιαφέρον είχε εκφράσει και η γερμανική Lufthansa...

H πρόταση που επελέγη, υπογραμμίζει το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, «πλησιάζει περισσότερο στους στόχους που είχαν τεθεί».

Σύμφωνα με αναλυτές, που επικαλείται η Deutsche Welle, οι δυο κύριοι λόγοι, είναι ότι η Alitalia πρώτα, και τώρα η Ita, ανήκει στην ίδια συμμαχία αεροπορικών εταιριών με την Air France, την Sky Team, και ότι η παρουσία της Delta Αirlines αναμένεται να εγγυηθεί σημαντικές τουριστικές ροές από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.insider.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.